Constantin Budescu este unul dintre cei mai valoroși jucători din România, la ora actuală, și este normal să primească oferte de la diferite cluburi. Înțelegerea mijlocașului de 31 de ani cu Astra va expira la finalul sezonului, iar FCSB pare principala candidată să-l aducă liber de contract.
Totuși, Prosport anunță că în cursa pentru semnătura lui Budescu s-a înscris și Petrolul Ploiești, echipa de suflet a internaționalului român.

Budescu ar putea ajunge la Petrolul la finalul sezonului

Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
ACUM 8 ORE
Crescut la formația de pe "Ilie Oană", Budescu le-ar fi promis oficialilor că va semna cu Petrolul dacă echipa va promova în primul eșalon la finalul stagiunii.
Misiunea "lupilor galbeni" nu se anunță deloc ușoară, ținând cont de interesul uriaș venit din tabăra FCSB-ului, echipă care se luptă an de an la titlul de campioană a României. În același timp, sursa citată susține că Astra vrea să-i prelungească, la rândul său, contractul lui Budescu.
Conducerea giurgiuvenilor i-ar fi propus un nou contract pe 3 ani, cu un salariu de 20.000 de euro/lună.

Valeriu Răchită: "Budescu va veni la Petrolul!"

Valeriu Răchită a fost primul care a observat talentul lui Budescu, pe vremea când acesta avea numai 16 ani. Mijlocașul a debutat în Liga 1 sub comanda lui Răchită, însă n-avea să prindă prea multe apariții la prima echipă a Petrolului.
În 2011, Budescu a ajuns la Astra, care la vremea respectivă evolua la Ploiești și era considerată rivala locală a Petrolului.
"Cu Budescu vorbesc tot timpul, e un băiat extraordinar. Se vede ce fotbal știe. Budescu va veni la Petrolul. Candva, la iarnă, la vară, anul viitor, tot la Petrolul va veni. E un jucător care iubește clubul. Cu mine, fără mine, va veni la Petrolul. Hamza nu a venit fără mine?
Atunci când avea 16 ani m-am dus să-l văd la un meci de copii și juniori la Vega și mi-a sărit în ochi. Era trei clase peste ceilalți. Le-am zis: 'Să vină de luni la antrenamente (n.r. - la prima echipă a Petrolului). Ce dacă are doar 16 ani? La 16 ani și câteva luni l-am debutat pe Budescu în Liga 1, la meciul cu Otopeni.", a povestit recent Valeriu Răchită, pentru Ploiești TV.
În prezent, Petrolul se află pe locul 9 în Liga a 2-a, la 2 puncte sub zona playoff-ului pentru promovare, cu 5 meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului regulat.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 20 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58