Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eric, "greu de retras"! Brazilianul a semnat din nou cu Gaz Metan Mediaș, la 35 de ani

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/02/2021 la 17:52 GMT+2

Eric de Oliveira va continua să joace în Liga 1, chiar dacă a ajuns la pragul de 35 de ani. Mijlocașul brazilian a semnat cu Gaz Metan Mediaș, echipa care l-a adus în România în urmă cu aproape 14 ani.

Eric de Oliveira

Credit imagine: Getty Images

Eric de Oliveira a scris istorie în fotbalul românesc. Sud-americanul, ajuns la 35 de ani, a devenit cel mai bun marcator străin din Liga 1, cu 66 de goluri înscrise pentru Gaz Metan (două perioade), Pandurii (două perioade), Viitorul Constanța (două perioade) și FC Voluntari.
Eric s-a despărțit de Voluntari în luna ianuarie și multă lume credea că își va anunța retragerea. Cu toate acestea, brazilianul are în continuare poftă de fotbal și își dorește să continue în Liga 1.

Eric, "greu de retras"! Brazilianul a semnat din nou cu Gaz Metan Mediaș, la 35 de ani

Mijlocașul de 35 de ani a semnat cu Gaz Metan, echipa care l-a transferat prima oară în 2007, de la Metropolitano, în schimbul sumei de 125.000 de euro. De notat că, la vremea respectivă, formația medieșeană se afla în Liga a 2-a.
Eric a semnat cu Gaz Metan un contract valabil până la finalul sezonului:
"Cel mai bun marcator străin din Liga 1 va îmbrăca din nou tricoul alb-negru, în care a evoluat pentru prima dată în România în sezonul 2007-2008, atunci când Gaz Metan evolua în Liga 2.
La 35 ani, Eric a revenit acasă la Mediaș și va încerca să ajute echipa prin pasele, execuțiile și golurile sale. Bine ai revenit, Eric de Oliveira! La cât mai multe reușite în tricoul alb-negru!", a anunțat Gaz Metan Mediaș, pe site-ul oficial al clubului.

Eric revine cu gânduri mari la Gaz Metan: "Vreau să înscriu cel puțin 10-15 goluri!"

Eric a oferit și o primă reacție, după ce transferul său la Gaz Metan a fost anunțat oficial:
"Revin cu gânduri bune. Au trecut 4 ani de când am fost ultima dată aici. Sunt un jucător care de fiecare dată a dat tot ce a avut și simt că mai aveam ceva de oferit aici la Mediaș. Din acest motiv am acceptat această provocare.
Dorința mea de a reveni acasă era mare, ca să stau lângă copii, lângă familie. Vreau să arăt că sunt același Eric care a venit aici cu mulți ani în urmă. Cu siguranță am planuri mari, să ajut echipa în acest sezon.
Sunt golgheterul clubului în Liga 1 și aș vrea să mai marchez. Mi-aș dori să înscriu cel puțin 10-15 goluri. Contează foarte mult că am ales să vin acasă. Vreau să mă pun pe picioare din punct de vedere fizic. Cei de la Gaz Metan mi-au dat încredere și asta contează pentru mine", a spus Eric, la conferința de presă.

Eric, cel mai bun marcator străin din Liga 1

Eric a mai evoluat la Gaz Metan și în sezonul 2016-2017, după o scurtă aventură în Arabia Saudită. De-a lungul carierei, brazilianul a mai jucat pentru Karpaty Lviv, Al-Ahli, Matsumoto Yamaga, Najran SC și Al Markhiya.
La nivelul Ligii 1, Eric a adunat 222 de meciuri și este, fără doar și poate, unul dintre cele mai reprezentative personaje din fotbalul modern din România.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo