Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Reacția avocatului de la FCSB, după ce memoriul lui Dinamo a fost respins de FRF

Cosmin Cioboata

Publicat 17/07/2020 la 20:09 GMT+3

Memoriul depus de Dinamo la FRF a fost respins. "Câinii" au contestat faptul că portarul FCSB-ului, Andrei Vlad, n-a avut drept de joc în meciul tur din semifinalele Cupei României. FRF a respins apelul clubului din "Ștefan cel Mare", iar FCSB va disputa finala în compania lui Sepsi.

FCSB - Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Într-un interviu oferit pentru Eurosport, avocatul FCSB-ului, Idita Dan, a vorbit despre anunțul de ultimă oră făcut de FRF:
"Decizia FRF este cea corectă. Federația a ales corect, raportat la normele care reglementează această situație. Din punctul meu de vedere, demersul lui Dinamo era sortit eșecului de la bun început. Mai are o cale de atac (n.r. - la TAS), dar nu cred că lucrurile se mai pot schimba.", a spus Idita Dan, avocatul celor de la FCSB.
"Întrunită vineri, 17 iulie 2020, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat deciziile prezentate mai jos:
  • Reclamant: Federația Română de Fotbal
  • Pârât: Fotbal Club FCSB SA, Andrei Vlad
  • În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap.la art. 36 C.pr.civ. admite excepția lipsei calității procesuale active a Secretarului General al FRF invocată din oficiu
  • Respinge sesizarea Secretarului General al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.", se arată în comunicatul emis de FRF.
Prin acest anunț, Comisia de Disciplină consideră că plângerea făcută de Dinamo prin intermediul secretarului general al FRF, Radu Vișan, este nefondată, având în vedere funcția acestuia.
Dinamo mai poate face apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), însă șansele de reușită sunt minime.

FCSB va juca în finala Cupei României, după ce memoriul lui Dinamo a fost respins

Portarul FCSB Andrei Vlad a primit cartonașe galbene în optimi, contra lui U Cluj, și în sferturile de finală ale Cupei, împotriva lui Hermannstadt. Astfel, Dinamo consideră că el nu trebuia să joace în manșa tur a semifinalelor (Dinamo - FCSB 0-3) și drept urmare ar trebui ca "roș-albaștrii" să piardă "la masa verde", iar "câinii" să meargă în finală.
De amintit este că două regulamente ale FRF se contrazic, în acest context. ROAF anulează cartonașele galbene înaintea optimilor de finală, în timp ce Regulamentul Disciplinar le anulează înaintea sferturilor.
Federația Română de Fotbal a transmis anterior un document cluburilor despe regulile din Cupa României atunci când Universitatea Craiova și Viitorul au avut aceeași dilemă pe care o are Dinamo în acest moment privind eligibilitatea lui Andrei Vlad.
"Cartonașele galbene primite anterior fazei șaisprezecimilor Cupei României se anulează. Începând cu această fază, jucătorii care acumulează două avertismente vor fi suspendați pentru următorul meci din Cupă.", se arată în acel document.
În cele din urmă, Comisia de Disciplină a Federației a ajuns la concluzia că FCSB n-a încălcat vreo regulă. Prin urmare, "roș-albaștrii" vor evolua în finala Cupei României împotriva lui Sepsi pe 22 iulie (ora 20:00), pe stadionul "Ilie Oană", din Ploiești.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo