CFR l-a adus pe Edi Iordănescu pentru a-l înlocui (din nou) pe Dan Petrescu, însă nici de această dată nu a fost cu succes. Ardelenii nu au arătat un joc strălucitor iar după înfrângerea de pe teren propriu cu Craiova din etapa a treia a play-off-ului pare greu de crezut că ardelenii vor reuși să revină pentru a cuceri titlul.
FCSB, în ciuda înfrângerii cu Sepsi, pare o echipă mai solidă și pornește în acest moment cu prima șansă. În aceste condiții, la sfârșitul actualei stagiuni ar putea avea loc schimbări masive la clubul din Ardeal.
Conform surselor Eurosport, dacă CFR va rata titlul, se pregătește revenirea în Gruia a duo-ului care a adus ardelenii pe culmile gloriei: Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir. Cei doi au planuri mari pentru CFR: vor să schimbe antrenorul și să facă o remaniere serioasă de lot pentru a readuce performanțele la CFR.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Astfel, Iuliu Mureșan, fostul președinte al celor de la CFR Cluj, omul care a fost alături de gruparea din Gruia din Liga 3 și până în grupele UEFA Champions League, și care mai apoi a fost dat afară de gruparea ardeleană, va face o revenire spectaculoasă în Ardeal.
Atât Mureșan cât și Răzvan Zamfir, doi dintre ”arhitecții” progresului făcut de CFR, au fost dați afară de Neluțu Varga în 2018, cel care a făcut la acea vreme o adevărată ”curățenie” la Cluj, eliminând oameni precum Edi Iordănescu, Bogdan Mara sau Marius Bilașco.
Iuliu Mureșan a fost președinte la Hermmannstadt, acolo unde a lucrat alături Zamfir, până în vara anului 2020 atunci când ambii au încetat colaborarea cu clubul din Sibiu.

Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir au adus CFR pe culmile gloriei

CFR se afla în 2003 în liga a treia însă echipa ardeleană, după preluarea lui Aprad Paszkany alături de Iuliu Mureșan ca președinte și apoi și cu Răzvan Zamfir ca director sportiv/de scouting, ardelenii au urcat rapid în ”piramida” fotbalului românesc.
Sezonul 2004/2005 a fost primul al ardelenilor în Liga 1 iar CFR a încheiat pe locul 11 fără mari emoții privind retrogradarea. A urmat eliminarea lui Athletic Bilbao din Cupa Intertoto și amicalul de lux cu Benfica din vara lui 2007, pentru a sărbători 100 de ani de existență.
Venirea lui Ioan Andone pe bancă a adus însă un succes nesperat: primul titlu din istoria CFR-ului, în sezonul 2007/2008, devenind prima echipă din afara Bucureștiului care cucerea titlul în ultimii 20 de ani.
Următorul sezon a adus fotbal de Champions League, o victorie uriașă în deplasare la AS Roma, un egal cu Chelsea. Sezonul 2009/2010 a adus investiții masive, un nou antrenor, Andrea Mandorlini și al doilea titlu din istorie. În fine, al treilea titlu cu Iuliu Mureșan la cârmă a venit în stagiunea 2011/2012.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20