Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, doi dintr-o lovitură: i-a transferat pe Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna

Cristian Mihală

Publicat 18/06/2022 la 21:32 GMT+3

FCSB a rezolvat primele două transferuri ale verii: Joyskim Dawa (26 de ani) a fost adus de vicecampioană de la Botoșani. Roș-albaștrii au bătut palma și cu Rachid Bouhenna, fotbalist plecat de la CFR.

Joyskim Dawa

Credit imagine: Eurosport

După ce sâmbătă la prânz conducerea vicecampioanei a bătut palma cu Ifrime pentru Joyskim Dawa, FCSB s-a înțeles și cu Rachid Bouhenna.
În vârstă de 30 de ani, algerianul vine din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de CFR. Roș-albaștrii l-au convins cu un salariu de 12.000 de euro/lună, anunță Gazeta Sporturilor și au reușit, astfel, într-o singură zi să rezolve marea problemă din lotul lui Toni Petrea: acoperirea postului de fundaș central. În contextul absenței lui Iulian Cristea, cei doi noi jucători de la FCSB au șanse bune să fie titulari în startul viitoarei stagiuni.
Știrea inițială

Joyskim Dawa, noul jucător al lui FCSB

Într-o perioadă în care campioana transferă la foc automat, FCSB a început și ea să miște pe piața de mercato. Oficialii clubului din Berceni au bătut palma cu Valentin Iftime pentru Joyskim Dawa, un fundaș cent5ral de 26 de ani cu o talie impresionantă: măsoară 194 cm întălțime.
Camerunezul ajunge sub comanda lui Toni Petrea pentru suma de 350.000 de euro, conform DigiSport. Dawa a mai fost pe lista lui FCSB în iarnă, dar atunci gruparea moldavă cerea jumătate de milion în schimbul fundașului.
"Ne-am înțeles cu FCSB pentru Dawa. Mai avea oferte de aici și din afară, dar am ajuns la un acord cu FCSB. Luni va ajunge în țară și trebuie să se pună de acord cu FCSB. Dar 90% e rezolvată treabă. Primim o sumă acceptabilă, copilul voia să plece. Avea ofertă de mai multe luni și mă înnebunise.
E greu să lupt cu așa ceva la Botoșani. Îmi înțeleg rolul de formator de jucători. Oricum va avea un traseu bun. E un transfer bun pentru FCSB. El va crește, dar va oferi și un plus pentru FCSB", a spus Iftime, potrivit Gazetei Sporturilor.

Dawa, transferat de FCSB. Urmează Bouhenna

Rămasă fără Vinicius și Miron și cu Iulian Cristea accidentat până în 2023, FCSB are nevoie de întăriri puternice în defensivă.
Dawa nu va fi singurul apărător central adus, roș-albaștrii negociind în prezent și cu Rachid Bouhenna (30 de ani).
Algerianul a părăsit-o pe CFR, după ce nu a mai intrat în planurile lui Dan Petrescu, dar e văzut o soluție foarte bună de către formația vicecampioană, mai ales că vine din postura de jucător liber de contract.
FCSB i-a făcut deja o ofertă de 12.000 de euro/lună, iar șansele să se ajungă la un acord sunt destul de mari. Bouhenna nu l-a convins pe Dan Petrescu, el fiind adus la Cluj de Șumudică, antrenor care vara trecută insista pentru transferul său, după despărțirea de Sepsi. În stagiunea trecută, Bouhenna a jucat în doar 19 meciuri pentru CFR, în a doua parte a sezonului "Super-Dan" nemizând deloc pe el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo