FCSB are un start excelent de sezon, iar echipa lui Toni Petrea a impresionat în special din punct de vedere ofensiv. Dacă punem în balanță media de goluri marcate pe meci a "roș-albaștrilor" cu mediile echipelor din cele mai puternice 5 campionate ale Europei, constatăm că echipa bucureșteană este pe poziția secundă.
Doar Bayern Munchen are o medie mai mare de goluri marcate pe meci, un lucru deloc surprinzător ținând cont de forma bavarezilor din ultimul an și de stilul de joc impus de Hansi Flick.
Mergând mai departe în acest top, observăm 2 echipe surpriză: Sassuolo și Aston Villa. Ambele echipă reprezintă revelațiile din Serie A și Premier League în acest început de stagiune și ambele s-au remarcat prin numărul mare de goluri marcate, propunând un stil de joc foarte ofensiv indiferent de adversarul întâlnit.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
În top 10 se regăsesc și 2 formații ai căror antrenori sunt recunoscuți mai degrabă pentru rigoarea defensivă. Atletico Madrid și Tottenham. Simeone și Mourinho sunt văzuți ca doi tehnicieni care pun în primul rând preț pe apărare, dar startul de sezon contrazice aceste supoziții, echipele lor având o medie de peste 2 goluri marcate pe meci.
Top 10 este completat de PSG, Atalanta, Chelsea și trio-ul italian Milan-Roma-Inter, care au aceeași medie. Surprinzător, din acest clasament lipsesc echipe precum Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Juventus sau Borussia Dortmund, echipe care au marcat mai puțin până acum în acest sezon, față de ceea ce obișnuiau.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2934799.jpg

Ajax, cea mai ofensivă echipă din Europa

Chiar dacă excludem formațiile din Top 5 campionate din Europa, FCSB se regăsește printre cele mai ofensive de pe continent. De departe, Ajax conduce în această ierarhie, având o medie de 4 goluri marcate pe meci. Impresionantă este și media norvegienilor de la Bodo/Glimt, una de peste 3 goluri/meci, mai ales dacă ținem cont că în Norvegia campionatul este aproape de final.
Iată cum arată topul celor mai ofensive echipe din Europa, fără a include formațiile din cele mai tari 5 campionate. De asemenea, am luat în calcul doar echipele provenite din campionatele care au măcar o echipă în grupele competițiilor europene.
  • 1.Ajax (Olanda) 4 goluri/meci
  • 2.Red Bull Salzburg (Austria) 3,57 goluri/meci
  • 3.Bodo/Glimt (Norvegia) 3,45 goluri/meci
  • 4.Sparta Praga (Cehia) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia) 3 goluri/meci
  • 5.Dinamo Zagreb 2,9 goluri/meci
  • 6.Slavia Praga (Cehia) 2,85 goluri/meci
  • 7.FCSB (România) - 2,8 goluri/meci
  • 8.VA Beerschot (Belgia) 2,75 goluri/meci
  • 9.Sporting Lisabona (Portugalia) 2,71 goluri/meci
  • 10.Celtic Glasgow (Scoția) 2,66 goluri/meci
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20