Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Gardoș a vorbit deschis despre conflictul cu Devis Mangia: "Am avut o ieșire foarte urâtă"

Nicu Savin

Actualizat 20/08/2020 la 13:34 GMT+3

Florin Gardoș (31 de ani) s-a despărțit de CS Universitatea Craiova, în această vară, la capătul unei perioade foarte nefaste, în care a bifat doar 11 partide pentru formația olteană. Această perioadă a fost marcată de o relație foarte tensionată între fundaș și antrenorul de atunci al oltenilor, Devis Mangia.

Florin Gardoș a vorbit despre conflictul pe care l-a avut ciu Devis Mangia

Credit imagine: Eurosport

Gardoș a ajuns la Craiova în 2018, după despărțirea de Southampton, iar trasferul său era văzut ca unul foarte reușit. Din defericire, Gardoș a jucat foarte puțin din cauza relației deloc bune pe care a avut-o cu Devis Mangia, iar fundașul s-a arătat foarte dezamăgit de acest lucru, mai ales că italianul l-a anunțat că se va baza pe el.

Florin Gardoș: "Mangia este un tip foarte ranchiunos"

După doar șase luni la Craiova, în ianuarie 2019, Gardoș a fost împrumutat pentru jumătate de sezon la Poli Iași, în urma unui conflict cu Mangia. Fostul internațional a dezvăluit cum a decurs acel episod: "Știam care sunt discuțiile și am zis eu că mă asigur că mă dorește și antrenorul. Am avut o discuție telefonică cu domnul Mangia, nu voiam să mă dorească doar patronul. Mi s-a spus că e nevoie de mine. După ce am venit, am stat vreo 5 meciuri prin tribună. Ăsta a fost primul lucru care m-a deranjat. În timp au fost mai multe episoade care au dus la cearta pe care am avut-o cu Devis Mangia."
Cameron Stewart of Ipswich shoots on goal past Florin Gardos of Southampton
Fostul internațional român a admis că s-a înțeles foarte bine cu toți oamenii din staff și cu oficialii echipei, dar în relația cu Mangia nu a existat cale de mijloc: "După aia nu mai exista împăcare. Era un om foarte ranchiunos, am fost nevoit să plec la Iași, acele 4-5 luni, anul trecut. Am fost de multe ori provocat, s-au întâmplat lucruri pe care nu le-am înțeles, a fost ciudat. Vorbesc doar de el, cu staff-ul lui mă înțelegeam foarte bine, cu clubul la fel. În rest, totul a fost aproape perfect, n-aș avea ce să reproșez nimănui. Sigur, regret, mi-aș fi dorit să joc, de asta m-am întors."
N-am avut niciodată clinciuri cu alți antrenori. M-am simțit provocat de mai multe ori, au fost mai multe episoade, s-a umplut paharul și n-am mai rezistat. Și răbdarea mea a avut o limită. Am avut o reacție urâtă, orice antrenor ar fi fost în momentul ăla m-ar fi trimis la echipa a doua și m-ar fi amendat. Am ieșit dintr-o ședință de dinaintea unui meci, am trântit ușa în spatele meu și am zis câteva lucruri", a dăugat Gardoș.
De asemenea fundașul a mai spus că nu înțelege felul în care antrenorul s-a purtat cu el, mai ales că cei doi au vorbit foarte des și lucrurile păreau că merg pe făgașul normal: "Mi-a spus de multe ori că se bazează pe mine, că are nevoie de experiența mea. De exemplu odată m-a rugat să vorbesc cu patronul să schimbe gazonul, pentru că era foarte prost și ne afecta jocul. Nu aveam o problemă cu asta, voiam să ajut în toate felurile posibile ca lucrurile să meargă bine. Altădată mă lua la hotel înainte de meciuri și cu 2 ore înainte aflam că nu sunt nici măcar pe bancă. Putea să îmi spună dinainte și stăteam acasă cu familia."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo