Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabi Iancu a semnat pe 4 ani și jumătate cu Akhmat Grozny! Ce sumă va încasa Viitorul

Nicu Savin

Actualizat 13/01/2021 la 18:03 GMT+2

Transferul lui Gabi Iancu la Akhmat Grozny a fost perfectat astăzi, după ce fotbalistul român a trecut cu bine de vizita medicală.

Gabriel Iancu a plecat de la Viitorul, semnând pe 4 ani li jumătate cu Akhmat Grozny

Credit imagine: Getty Images

Gabi Iancu a impresionat la Viitorul Constanța, devenind golgheterul Ligii 1 în sezonul precedent. Prestațiile excelente ale mijlocașului de 26 de ani au continuat și în actuala stagiune, motiv pentru care a fost convocat în premieră la națională de selecționerul Mirel Rădoi.
Ca atare, mai multe cluburi din străinătate s-au interesat de fotbalistul de 26 de ani, iar în cele din urmă câștig de cauză au avut rușii de la Akhmat Grozny. Iancu a efectuat astăzi o vizită medicală complexă, după care a semnat un contract valabil pe 4 ani și jumătate cu gruparea din prima ligă din Rusia.
Conform agentului care a intermediat transferul, Iancu a fost dorit insistent de antrenorul Andrey Talalaev, iar clubul are așteptări foarte mari de la jucătorul român, care este văzut ca un mare plus în plan ofensiv pentru formația de pe locul 10 din Rusia.
"Suntem bucuroşi că lucrurile au decurs bine, iar Gabi a semnat. Este un club puternic, dintr-un fotbal foarte puternic şi nu o spun doar pentru că sunt implicat în transfer. A fost dorit foarte mult de antrenorul principal care speră să ajute ofensiva. Apărarea lui Akhmat se situează în primele trei din Rusia. Antrenorul a mai lucrat cu Ropotan şi cu Paul Anton, deci cunoaşte fotbalistul român", a declarat impresarul Traian Gherghişan pentru Digi Sport.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Viitorul încaseză 500.000 de € în schimbul lui Iancu

Prețul lui Gabi Iancu a fost de 500.000 de €, adică exact valoarea clauzei de reziliere a contractului.
Akhmat Grozny este cel de-al 3-lea club din afara României la care evoluează Iancu, după ce atacantul a mai jucat la Karabukspor (Turcia-2015/2016) și Termalica (Polonia-2017/2018). Format la Viitorul, Iancu a mai jucat în țară la FCSB, FC Voluntari și Dunărea Călărași.
Gabi Iancu devine astfel al 2-lea fotbalist român care evoluează momentan în prima ligă din Rusia. Celălalt jucător este Eric Bicfalvi, care joacă la FC Ural, ocupanta locului 12, primul care asigură evitarea retrogradării.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo