Massimo Maccarone este un nume care încă le mai dă fiori fanilor lui FCSB. Atacantul italian, retras în această toamnă, a reușit o "dublă" în acel meci de tristă amintire al "roș-albaștrilor" din semifinalele Cupei UEFA, împotriva lui Middlesbrough, din sezonul 2005/2006.
FCSB a condus cu 3-0 la general, dar Middlesbrough a reușit o revenire incredibilă în returul din Anglia. În turul de la București, formația pregătită la vremea respectivă de Cosmin Olăroiu a câștigat cu 1-0. Apoi, în manșa retur, "roș-albaștrii" au înscris două goluri în startul partidei și păreau cu un picior în marea finală.
Lucrurile au luat însă o întorsătură dramatică începând din minutul 33, când Maccarone a redus din diferență. Jucătorii FCSB-ului au căzut psihic după pauză, iar englezii au continuat asaltul la poarta lui Carlos. Viduka, în minutul 64, și Riggott, în minutul 73, au dus scorul la 3-3 la general. Același Massimo Maccarone a ieșit la rampă în penultimul minut de joc, când a reluat cu capul în poarta FCSB-ului.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
ACUM 5 ORE
A fost golul cu care Middlesbrough a spulberat visul FCSB-ului și a eliminat-o din Cupa UEFA. De atunci, Maccarone a rămas un personaj negativ în istoria "roș-albaștrilor", pe care rivalele Dinamo și Rapid l-au îmbrățișat.

Maccarone, "coșmarul" FCSB-ului din 2006, s-a înscris în programul DDB al fanilor lui Dinamo

În această seară, suporterii lui Dinamo din Peluza Cătălin-Hîldan au făcut un anunț neașteptat. Maccarone s-a înscris în programul DDB și a avut și un mesaj special pentru vechea adversară din urmă cu 14 ani:
"Sunt impresionat de respectul pe care mi-l poartă suporterii lui Dinamo și vreau să știți că admirația aceasta este reciprocă.
Știu de implicarea voastră pentru a salva acest club istoric. Știu că treceți printr-un moment greu. Am ales să mă alătur proiectului vostru și sunt sigur că Dinamo se va salva cu asemenea suporteri.
Îmi face plăcere să știu că nu ați uitat de bucuria pe care v-am făcut-o, vouă și multor români, în 2006. Am fost introdus în teren când eram conduși cu 2-0 și țin minte că mi-am spus că trebuie să joc câinește. Așa am reușit.
Cum credeți că mă simt când unii italieni caută pe google să vadă cine e Maccarone, iar în România mă știe toată lumea...
Abia aștept să ne vedem la București!
Acum câțiva ani am văzut coregrafia pe care ați făcut-o pentru vechii noștri prieteni. Sunt mândru să port un tricou cu imaginea acelui moment și să fac parte dintr-un proiect gândit de aceiași băieți inventivi!", a fost mesajul lui Maccarone.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 16 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58