Poli Iași a devenit primul club din România care a decis să trimită jucătorii în șomaj tehnic, neavând fonduri necesare pentru a-și plăti jucătorii în perioada stării de urgență din România.
Începând cu 24 martie, toți jucătorii celor de la Poli Iași au intrat în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență, conform comunicatului oficial al clubului. La 35 de ani, Andrei Cristea a început deja tranziția către meseria de antrenor, devenind secundul lui Mircea Rednic.
Pe tot în lume se discută despre astfel de lucruri, văd multe firme care intră în faliment, care nu își mai pot desfășura activitatea. Evident că și fotbalul este și el afectat de această situație. Am văzut că în Germania cei de la Bayern Munchen au propus ei și am acceptat reducerea contractelor.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Ușor-ușor și la noi au început să se ia decizii în sensul neplătirii salariilor. Noi sperăm ca fotbalul să revină și să nu intre în faliment. Mie personal mi-e greu să mă gândesc la partea financiară, cel mai important pentru mine și familia mea e să fim sănătoși și să trecem cu bine peste această pandemie. Dar eu cred că nimic nu va mai fi la fel. Când se va termina această pandemie, acest război pe care îl ducem, lucrurile vor fi diferite și sportul va avea foarte mult de suferit.

Interviu cu Andrei Cristea după ce jucătorii lui Poli Iași au fost trimiși în șomaj tehnic

Viitorul sportului va depinde de cât va dura această pandemie. Economia este oprită în momentul de față iar dacă lucrurile vor continua pentru câteva luni de acum încolo este clar că va fi un colaps financiar. Evident că sportul va avea foarte mult de suferit. În România va fi mai rău pentru că noi nu avem fonduri pentru așa ceva, nu avem fonduri pentru situații de urgență, nu avem asigurări care să ne preia contractele. Vorbeam cu un prieten din Germania și îmi spunea că undeva la 75% le este preluat de asigurări, tot ceea ce înseamnă contractele jucătorilor. La noi vorbim de mediu brut pe economie, undeva la 500 de euro să plătim unii fotbaliști și restul probabil va fi trecut la pierderi. Aici sunt dramele pe care le trăim din punct de vedere financiar pentru că nu avem asigurări, nu avem stabilitate. Aceste lucruri vor crea o prăpastie foarte mare între normalitate și ceea ce va veni.
Ne dorim cu toții ca Guvernul să dea legi favorabile, ca Guvernul să susțină financiar sportul, dar uitați-vă câte alte fenomene sociale sunt lovite de această pandemie, câte probleme sunt în lume. Mi-e greu să cred că o țară lovită de atâtatea greutăți și atâtatea probleme va reuși să păstreze nivelul ridicat în ceea ce privește sportul, infrastructura și sistemul medical. Cu siguranță vom trăi momente grele, cu siguranță vom trece prin situații complicate.
Fac un apel pe această cale tuturor românilor și tututor sportivilor și tuturor susținătorilor acestui fenomen să aibă răbdare, să fie alături de noi și în primul rând să ne gândim la sănătatea noastră pentru că asta este cea mai importantă
Părerea mea este că va fi foarte greu să se mai joace, să se reia campionatul. Această pandemie va dura foarte mult timp de acum încolo și cred că dacă se va juca vom îngrămădi foarte mult și sezonul viitor. Să nu uităm că la finalul sezonului viitor vor fi Euro și Jocurile Olimpice, va fi o extenuare exagerat de mare. Dar dacă ne gândim la drepturile TV care sunt foarte importante e posibil ca Federația și Liga să aleagă o variantă prin care noi să ducem la bun sfârșit și acest campionat. Cu toate că va fi o variantă de compromis
Lucrurile nu vor mai fi la fel. E evident că lucrurile vor fi diferite și că va trebui să treacă un timp pentru a ne reveni după acest colaps pe care îl trăim
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11