Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, francezul Claude Dielna ar putea deveni jucătorul lui Dinamo, echipă la care a evoluat și în trecut, în primul mandat al lui Cosmin Contra în "Ștefan cel Mare".

Contra l-a apreciat foarte mult pe fundașul francez, care a fost o piesă de bază în echipa "câinilor" în sezonul 2016-2017, ultimul în care Dinamo s-a luptat cu șanse reale pentru titlu în Liga 1.

Romanian Liga I
Doar 17 mii de bilete vândute la Dinamo - FCSB. Oaspeții au luat aproape jumătate!
15/02/2020 LA 12:17

Dielna a revenit în România la începutul acestui an, semnând cu CSU Universitatea Craiova, dar contractul a fost reziliat după doar 2 luni, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. De atunci, fundașul își caută echipă, dar nu și-a găsit până acum un angajament și ca atare a fost propus la Dinamo.

Principalul impediment al acestei mutări este salariul uriaș cerut de francez. Acesta nici nu concepe să revină în România pe un salariu mai mic de 25.000 de € pe lună. Salariile din "Ștefan cel Mare" au crescut considerabil de când clubul a fost preluat de investitorii spanioli și rămâne de văzut dacă mai sunt resurse financiare pentru a fi plătit încă un jucător cu o sumă importantă. Bugetul de salarii la Dinamo este de 175.000 de € pe lună în acest moment.

Excentricul fundaș francez locuiește în Statele Unite, la Miami, și ar dori să-și găsească o echipă în MLS, dar nu i-ar displăcea o revenire în România dacă pretențiile financiare i-ar fi satisfăcute.

Dielna a fost împrumutat la Dinamo în sezonul 2016-2017 de la Sheffield Wednesday, iar după ce a plecat din "groapă" a semnat din postura de jucător liber de contract cu New England Revolution. Ulterior, a mai evoluat în MLS la Portland Timbers, înainte să semneze în februarie 2020 cu CSU Universitatea Craiova, pentru care însă a evoluat în doar 2 parrtide.

Romanian Liga I
FCSB- Slovan Liberec! Fotbalistul care a refuzat să meargă la FCSB doar pentru un meci
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
FCSB a transferat un nou jucător pentru meciul cu Slovan Liberec după cei doi de la Hermannstadt
ACUM 19 ORE