Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, francezul Claude Dielna ar putea deveni jucătorul lui Dinamo, echipă la care a evoluat și în trecut, în primul mandat al lui Cosmin Contra în "Ștefan cel Mare".
Contra l-a apreciat foarte mult pe fundașul francez, care a fost o piesă de bază în echipa "câinilor" în sezonul 2016-2017, ultimul în care Dinamo s-a luptat cu șanse reale pentru titlu în Liga 1.
Dielna a revenit în România la începutul acestui an, semnând cu CSU Universitatea Craiova, dar contractul a fost reziliat după doar 2 luni, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. De atunci, fundașul își caută echipă, dar nu și-a găsit până acum un angajament și ca atare a fost propus la Dinamo.
Romanian Liga I
Doar 17 mii de bilete vândute la Dinamo - FCSB. Oaspeții au luat aproape jumătate!
15/02/2020 LA 11:18
Principalul impediment al acestei mutări este salariul uriaș cerut de francez. Acesta nici nu concepe să revină în România pe un salariu mai mic de 25.000 de € pe lună. Salariile din "Ștefan cel Mare" au crescut considerabil de când clubul a fost preluat de investitorii spanioli și rămâne de văzut dacă mai sunt resurse financiare pentru a fi plătit încă un jucător cu o sumă importantă. Bugetul de salarii la Dinamo este de 175.000 de € pe lună în acest moment.
Excentricul fundaș francez locuiește în Statele Unite, la Miami, și ar dori să-și găsească o echipă în MLS, dar nu i-ar displăcea o revenire în România dacă pretențiile financiare i-ar fi satisfăcute.
Dielna a fost împrumutat la Dinamo în sezonul 2016-2017 de la Sheffield Wednesday, iar după ce a plecat din "groapă" a semnat din postura de jucător liber de contract cu New England Revolution. Ulterior, a mai evoluat în MLS la Portland Timbers, înainte să semneze în februarie 2020 cu CSU Universitatea Craiova, pentru care însă a evoluat în doar 2 parrtide.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26