Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă lovitură pregătită de Dinamo. Claude Dielna ar putea reveni în "Ștefan cel Mare"

Nicu Savin

Publicat 11/09/2020 la 17:08 GMT+3

Dinamo a avut o campanie de achiziții foarte stufoasă, dar "câinii" nu vor să se oprească aici. După ce a adus 8 jucători în ultimele 9 săptămâni, Pablo Cartacero intenționează să-l readucă la Dinamo pe francezul Claude Dielna. Singura problemă în calea acestei mutări ar fi salariul mare solicitat de jucător.

Cosmin Contra a plecat de la Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, francezul Claude Dielna ar putea deveni jucătorul lui Dinamo, echipă la care a evoluat și în trecut, în primul mandat al lui Cosmin Contra în "Ștefan cel Mare".
Contra l-a apreciat foarte mult pe fundașul francez, care a fost o piesă de bază în echipa "câinilor" în sezonul 2016-2017, ultimul în care Dinamo s-a luptat cu șanse reale pentru titlu în Liga 1.
Dielna a revenit în România la începutul acestui an, semnând cu CSU Universitatea Craiova, dar contractul a fost reziliat după doar 2 luni, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. De atunci, fundașul își caută echipă, dar nu și-a găsit până acum un angajament și ca atare a fost propus la Dinamo.
Principalul impediment al acestei mutări este salariul uriaș cerut de francez. Acesta nici nu concepe să revină în România pe un salariu mai mic de 25.000 de € pe lună. Salariile din "Ștefan cel Mare" au crescut considerabil de când clubul a fost preluat de investitorii spanioli și rămâne de văzut dacă mai sunt resurse financiare pentru a fi plătit încă un jucător cu o sumă importantă. Bugetul de salarii la Dinamo este de 175.000 de € pe lună în acest moment.
Excentricul fundaș francez locuiește în Statele Unite, la Miami, și ar dori să-și găsească o echipă în MLS, dar nu i-ar displăcea o revenire în România dacă pretențiile financiare i-ar fi satisfăcute.
Dielna a fost împrumutat la Dinamo în sezonul 2016-2017 de la Sheffield Wednesday, iar după ce a plecat din "groapă" a semnat din postura de jucător liber de contract cu New England Revolution. Ulterior, a mai evoluat în MLS la Portland Timbers, înainte să semneze în februarie 2020 cu CSU Universitatea Craiova, pentru care însă a evoluat în doar 2 parrtide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo