Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petrescu: "Preferam United sau Arsenal! Nu Sevilla!". Cuvinte impresionante la adresa lui Culio

Cristian Mihală

Publicat 16/12/2019 la 22:44 GMT+2

Dan Petrescu nu este mulțumit de tragerea la sorți pentru 16-imile Europa League, în urma căreia CFR Cluj a fost desemnată să evolueze în compania spaniolilor de la Sevilla. Antrenorul ardelenilor voia să cadă cu o formație cu care, teoretic, să aibă mai multe șanse.

Dan Petrescu crede că CFR Cluj are șanse mici să treac[ăde Dinamo Zagreb

Credit imagine: Eurosport

Printre echipele dorite de Dan Petrescu se numărau Malmo, Linz sau Basel.
"Vorbeam cu cineva din staff și i-am zis că mă rog să nu cadă Salzburg și Sevilla. Voiam Manchester United, Arsenal, dar nu astea două. Sevilla e o echipă foarte puternică, mai greu de atât nu se putea. Aș fi vrut un adversar puțin mai accesibil. Dar sunt mulțumit deja de ce am făcut, uitați-vă în Balcani și o să ne vedeți pe noi și pe Ludogorets, atât", a declarat Dan Petrescu, la Digi Sport.
CFR Cluj va întâlni formația spaniolă FC Sevilla, în 16-imile de finală ale Europa League. Tragerea la sorți a avut loc luni, la Nyon (Elveția). Sevilla a încheiat pe primul loc Grupa A, din care au mai făcut parte APOEL, Qarabag și Dudelange. Formația spaniolă a înregistrat cinci victorii și un eșec, marcând 14 goluri și primind doar trei.
În privința partidei cu Astra, liderul la zi înainte de etapa 21, "Super Dan" s-a declarat mulțumit doar parțial. Jocul a lăsat în unele momente de dorit, însă rezultatul a fost cel important.
"Cred că e prima dată în cariera mea la CFR când am întâlnit liderul, de obicei noi eram pe primul loc. Nu am făcut un meci excelent, partida cu Celtic, de exemplu, a fost mult mai bună. Nu am jucat excelent, dar mă mulțumește rezultatul. La iarnă vor fi multe schimbări, pentru că eu îmi doresc mai mult de la jucători. Eu sunt foarte pretențios și e normal să fie așa", a mai spus Petrescu.

Dan Petrescu, reverență în fața lui Culio

Emanuel Culio a fost căpitanul echipei clujene la ultimul său meci în Gruia. Pentru a sărbători acest moment, intrarea spectatorilor a fost liberă la meci.
Argentinianul a avut șansă pe final, când șutul său centrare a fost deviat în proprie poartă de portarul Kitanov. La final, Petrescu a vorbit la superlativ de mijlocaș, care este de un profesionalism desăvârșit.
"Aș fi vrut ca el să vină după sezon să facă meci de retragere, să fie o bucurie totală, fără presiune. Dar a ieșit bine, a și marcat. Merită tot respectul Culio. Se duce în Argentina, va juca acolo, face școala de antrenori, apoi vine la mine în staff să fie antrenorul meu secund. Eu am o relație specială cu el. De aceea m-am și reîntors la CFR, mereu îmi scria să revin că altfel se lasă de fotbal. Mi-a zis că va face tot ce spun eu, că el de obicei nu ascultă. Vă spun un lucru: eu un Culio nu mai găsesc, nici dacă îmi dați 20 de milioane de euro. Așa fotbalist, așa om, așa lider, incredibil. La fiecare antrenament, parcă e ultimul din viața lui. Eu nu am mai întâlnit așa jucători și credeți-mă că am jucat cu destui la viața mea", a concluzionat tehnicianul campioanei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo