Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima explicație după ce s-a stins nocturna la Iași: "L-am întrebat și pe Andrei Cristea!"

Cosmin Cioboata

Publicat 01/11/2020 la 21:52 GMT+2

În această seară, la meciul dintre Poli Iași și Viitorul Constanța, a avut loc un moment unic în istoria fotbalului românesc.

Nocturna stadionului din "Copou" a cedat în timpul meciului Poli Iași - Viitorul Constanța

Credit imagine: Eurosport

Nocturna stadionului din "Copou" s-a stins exact în momentul în care Poli Iași a reușit să înscrie golul de 2-1. Onea a șutat de la marginea careului, mingea a intrat în plasă, dar în același timp s-a stins și nocturna arenei.
Același lucru se întâmplase și înaintea duelului, motiv pentru care arbitrul central a fost nevoit să oprească meciul. Potrivit regulamentului, gazdele vor pierde meciul la "masa verde".
Primarul din Iași s-a arătat extrem de dezamăgit de faptul că, deși problema era mai veche, n-a fost sesizată de nimeni. Chirică a explicat, din punct de vedere tehnic, cum s-a ajuns la deznodământul dezastruos:
"Boala era mai lungă și nu a fost sesizată de nimeni. Asta e, îmi pare rău pentru echipă, exact în momentul în care mingea a trecut linia porții, atunci a picat lumina. Doi stâlpi erau alimentați din sursa stabilă, cel de-al treilea dintr-un generator.
El era funcțional, dar nu a mai fost timp să-l treacă prin stația de alimentare, a rămas pe grupul electrogen, dar funcționa. Au picat ceilalți doi care erau pe postul de transformare, cei care funcționau de la început, a fost o problemă de alimentare.", a spus primarul Iașiului, pentru Digisport.

Primarul din Iași a oferit primele explicații, după ce s-a stins nocturna la meciul din "Copou"

Mihai Chirică a asigurat că va fi demarată o anchetă, iar cel vinovat va fi dat afară. De asemenea, primarul din Iași a mărturisit că a discutat și cu Andrei Cristea despre problema nocturnei, iar veteranul formației moldovene a crezut că nu s-a pornit în mod deliberat și cel de-al 4-lea stâlp de iluminat:
"Am desfăcut tot, se face anchetă, nu mă pronunț la cald. Nu trebuie să se mai întâmple așa ceva. Stâlpul 4 nu a funcționat de aseară, nimeni nu a sesizat. Singura explicație e incompetența, altă variantă nu ajung ca să spun că juca pentru Viitorul. Bineînțeles persoana respectivă nu va mai fi acolo.
Dar nimeni nu a sesizat, toată lumea a crezut că e o chestie de economie. L-am întrebat și pe Andrei Cristea - a crezut că este deliberat că nu s-a pornit stâlpul 4, că merge în 3 stâlpi, că lumina era de ajuns așa.", a mai declarat Mihai Chirică.

Moment incredibil în Poli Iași - Viitorul! Nocturna stadionului s-a stins exact când moldovenii au înscris golul 2

Meciul de la Iași a început cu o întârziere de 50 de minute, din cauza defecțiunilor de la 2 stâlpi de iluminat. Organizatorii meciului au reușit în cele din urmă să pornească unul dintre cei doi stâlpi, iar partida a început fiind folosiți, per total, 3 stâlpi.
În minutul 54 însă, pe stadionul din Iași s-au stins și ceilalți 2 stâlpi de nocturnă care nu au avut probleme la începutul partidei, iar arbitrul a fost nevoit să fluiere finalul meciului.
Dobrosalevici reușise să deschidă scorul pentru Viitorul în minutul 20, iar la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru trupa din Constanța. Poli Iași, condusă de Daniel Pancu, a reușit să egaleze în minutul 51, prin Zajmovic.
3 minute mai târziu, Onea reușise să aducă în avantaj formația moldoveană. Din păcate pentru Poli Iași, deznodământul avea să fie dezastruos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo