Deși spera să își găsească un angajament în străinătate, posibil ultimul "tren" având în vedere vârsta sa, Rusescu a hotărât în cele din urmă să revină în campionatul intern.
Academica Clinceni a purtat discuții în ultimele săptămâni cu agentul jucătorului, care în cele din urmă a acceptat să se întoarcă în Liga 1. Decisivă pentru "repatriere" a fost prezența lui Florin Gardoș și Cristi Tănase în lotul echipei lui Ilie Poenaru. Cei trei sunt buni prieteni de pe vremea când, sub comanda lui Reghecampf, uimeau Europa în tricoul FCSB, eliminând Ajax și jucând de la egal la egal cu Chelsea.
"Da, a semnat. Rusescu este jucătorul nostru, acum trebuie să-l aducem la un nivel bun de pregătire. Chiar arată destul de bine, surprinzător pentru mine. Denotă că este un jucător profesionst, care știe ce vrea. El s-a antrenat în perioada asta. Nu-l iau de la zero. Valoarea și experiența lui ne vor ajuta. A avut oferte, prioritar era să meargă afară, dar până la urmă a ajuns aici", a declarat Ilie Poenaru, antrenorul de la Academica Clinceni, potrivit Digi Sport.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Raul Rusescu a revenit în Liga 1 după un an și jumătate

Raul Rusescu revine în campionatul intern după doar un an. În stagiunea 2018-2019, el se întorsese la FCSB, însă nu a avut randamentul scontat, marcând de doar 4 ori și nereușind să își securizeze postul de titular, chiar dacă echipa avea probleme în defensivă. A mers la Giresunspor, unde a dat măsura talentului său, fiind golgheterul echipei (12 reușite în 30 de meciuri).
De-a lungul timpului, Rusescu a mai evoluat la Unirea Urziceni, Dunărea Giurgiu, Otopeni, FCSB, Sevilla, Braga, FCSB și Osmanlispor. A fost golgheterul campionatului în sezonul 2012-2013, lucru care i-a adus transferul la Sevilla, unde a cucerit Europa League, chiar dacă nu era o prezență obișnuită în primul "11".
3 titluri (două cu FCSB, unul cu Unirea), o Cupă a României și o Cupă a Ligii (ambele cu FCSB) are vârful de 32 de ani în CV. El a bifat 10 selecții la națională, reușind și un gol, contra Ungariei, în 2014.
Academica Clinceni se află pe locul 10 în Liga 1, după 6 etape. Formația din apropierea Bucureștiului are o singură victorie, fiind "regina egalurilor" (are 4 remize bifate).
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11