Sebastian Colțescu se pregătește pentru primul său meci arbitrat în 2021. Oficialul de 43 de ani nu a mai fost implicat în vreo partidă din luna decembrie, de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, din grupele UEFA Champions League.
În prima repriză a duelului de pe Parc des Princes, Colțescu - al 4-lea oficial - l-a indicat pe Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, drept "ăla negru". Expresia folosită de Colțescu a generat un scandal uriaș, arbitrul român fiind acuzat de rasism de formația turcă.
După o serie lungă de certuri pe gazon, cele două echipe au plecat la vestiare, iar meciul a fost amânat. Partida dintre PSG și Bașakșehir s-a reluat a doua zi și a fost condusă de o brigadă nouă de arbitri.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952156.jpg

Sebastian Colțescu, delegat la primul său meci după scandalul de la Paris! Va arbitra Sepsi - Astra Giurgiu

La mai bine de o lună de la incidentul de la Paris, Sebastian Colțescu va arbitra din nou. Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a delegat pe oficialul de 43 de ani la centrul meciului dintre Sepsi și Astra, programat sâmbătă (ora 12:30) în runda cu numărul 18 din Liga 1.
Dani Coman, președintele Astrei, a oferit o primă reacție, pentru digisport.ro, după ce a aflat că Sebastian Colțescu va arbitra meciul de mâine:
"Da, știam și noi că el ne va arbitra. Mă bucur pentru el, mai ales că nu merita tratamentul de care a avut parte, mai ales la noi în țară. Sebastian este un arbitru de valoare", a spus Dani Coman, pentru digisport.ro

Sebastian Colțescu a lipsit la meciurile din 2021 din cauza unei accidentări

Potrivit Digisport, Sebastian Colțescu a lipsit la meciurile din 2021 din cauza unei accidentări, ci nu a scandalului din Champions League. Din cauza problemelor medicale, Colțescu nu a putut susține testele medicale alături de ceilalți arbitri, motiv pentru care nu a putut fi delegat la vreo partidă din campionat, în acest an.
Colțescu a susținut probele respective în urmă cu două zile, pe stadionul Dinamo, și le-a trecut cu brio.
În paralel, un inspector UEFA se ocupă de incidentul de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir. Reprezentatul forului european analizează refuzul formației din Turcia de a mai reveni pe teren, după expresia folosită de Colțescu.
https://i.eurosport.com/2021/01/22/2976126.jpg
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11