CFR - Universitatea Craiova, Supercupa României de anul acesta, se va disputa în România, dar începând cu 2022, FRF îşi propune să organizeze partida care le aduce faţă în faţă pe campioană şi pe câştigătoarea Cupei pe alte meleaguri. Se vor alege ţări cu puternice comunităţi de români, ca Spania, Germania, Marea Britanie sau Germania. Răzvan Burleanu a confirmat proiectul şi a dezvăluit că se în calcul inclusiv mutarea unei partide, în anii ce vor să vină, peste ocean, în SUA.

România împrumută modelul italian şi spaniol

Metoda nu e una nouă, Italia apelând în trecut la această strategie în dorinţa de a populariza Serie A în ţările unde existau sponsori şi interese comerciale. Spania e ultima ţară mare care a disputat Supercupa pe alte meleaguri, în 2020 (Arabia Saudită).
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
IERI LA 06:03
"În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din ţările cu comunităţi mari de români: Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste ţări poate să reprezinte o opţiune începând cu 2022. Planul iniţial era chiar anul acesta, în schimb pandemia ne-a dat peste cap", a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.
Răzvan Burleanu a mai precizat în conferinţa de presă de azi că CFR - Craiova se va disputa pe 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1. Cupa României va debuta pe 28 iulie, fază în care se vor întâlni doar formaţiile din ultimele eşaloane. Liga 2 va începe pe 31 iulie, în timp ce partidele din Liga 3 vor debuta la finalul lunii august (28).
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
IERI LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58