Getty Images

Suspendare record în fotbalul românesc: Voduţ nu va mai putea juca doi ani

Suspendare record în fotbalul românesc: Voduţ nu va mai putea juca doi ani

02/12/2019 la 16:29Actualizare 02/12/2019 la 16:41

Mihai Voduţ, jucătorul Chindiei, a fost suspendat doi ani pentru că a pariat pe meciurile propriei echipe, pe vremea când evolua la Viitorul.

Prima decizie de o asemenea duritate privind "mafia pariurilor" în fotbalul românesc a fost luată azi de Federaţie. Comisia de Disciplină a judecat cazul "Voduţ", iar decizia a fost una extrem de drastică: atacantul a fost suspendat pentru doi ani şi va trebui să plătească şi o amendă record, 300.000 de lei.

S-a ajuns la această soluţie după ce fosta prietenă a lui Voduţ a dezvăluit că acesta paria pe meciurile echipei sale, Viitorul. Scandalul a pornit la începutul anului, iar Gică Hagi, patronul clubului de la malul mării a luat imediat decizia de a-l da afară pe jucător, delimitându-se astfel de acesta.

În vârstă de 25 de ani, Voduţ îşi vede astfel compromisă cariera, una altfel promiţătoare. El a mai evoluat, de-a lungul timpului, la Voluntari şi Beitar Ierusalim.

Ultimul nume mare care a fost suspendat pentru pariuri în România a fost Marius Şumudică, care însă nu mizase niciodată pe meciurile echipelor pe care le-a condus. Şumi a fost suspendat în 2016 pentru 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei.