Fotbal
Romanian Liga I

Suspendare record în fotbalul românesc: Voduţ nu va mai putea juca doi ani

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mihai Vodut

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
02/12/2019 la 15:29

Mihai Voduţ, jucătorul Chindiei, a fost suspendat doi ani pentru că a pariat pe meciurile propriei echipe, pe vremea când evolua la Viitorul.

Prima decizie de o asemenea duritate privind "mafia pariurilor" în fotbalul românesc a fost luată azi de Federaţie. Comisia de Disciplină a judecat cazul "Voduţ", iar decizia a fost una extrem de drastică: atacantul a fost suspendat pentru doi ani şi va trebui să plătească şi o amendă record, 300.000 de lei.

S-a ajuns la această soluţie după ce fosta prietenă a lui Voduţ a dezvăluit că acesta paria pe meciurile echipei sale, Viitorul. Scandalul a pornit la începutul anului, iar Gică Hagi, patronul clubului de la malul mării a luat imediat decizia de a-l da afară pe jucător, delimitându-se astfel de acesta.

Romanian Liga I

Gabriel Tamaș, aproape de o revenire de senzație la Dinamo! "Există interes, e adevărat!"

ACUM O ORĂ

"În baza articolului 60, alin 5 din Regulamentul Disciplinar se sancţionează pârâtul Voduţ Mihai cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani şi obligarea la plata unei penalităţi sportive în cuantum de 300 000 de lei. Decizia este excutorie începând cu data pronuntării acestei hotărâri, în temeiul articolului 117, alin 2 din Regulamentul disciplinar", se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină, potrivit Sport.ro.

În vârstă de 25 de ani, Voduţ îşi vede astfel compromisă cariera, una altfel promiţătoare. El a mai evoluat, de-a lungul timpului, la Voluntari şi Beitar Ierusalim.

Ultimul nume mare care a fost suspendat pentru pariuri în România a fost Marius Şumudică, care însă nu mizase niciodată pe meciurile echipelor pe care le-a condus. Şumi a fost suspendat în 2016 pentru 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei.

Romanian Liga I

Avertismentul venit de la Craiova: ”Suporterii nu vor putea fi opriți dacă luăm campionatul!”

ACUM 9 ORE
Romanian Liga I

Replica lui Bogdan Andone pentru Dan Petrescu: ”Este lipsă de respect!”

ACUM 12 ORE
Subiecte asemănătoare
FotbalRomanian Liga I
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol