Toată lumea așteaptă implementarea VAR în Liga 1. După fiecare etapă în care sunt comentate greșelile arbitrilor, atât conducătorii, antrenorii cât și jucătorii au declarat că își doresc ca arbitrajul video să ajungă și în România, după mai bine de doi ani de când este implementat în Europa. Prestația lui Radu Petrescu la derby-ul dintre FCSB și Dinamo doar a sporit numărul comentariilor de acest tip.
"Am discutat cu domnul Orlando Nicoară, reprezentantul societății care deține drepturile pentru Liga 1. El și-a asumat obligația de a implementa sistemul VAR în Liga 1. Am înțeles că este în proces de achiziționare a echipamentului. Chiar ieri domnul Nicoară și-a reînnoit angajamentul de a susține aducerea tehnologiei VAR și a promis că face tot ce ține de el pentru a urgenta implementarea sistemului", a declarat Justin Ștefan pentru Gazeta Sporturilor.

VAR în Liga 1. Justin Ștefan a vorbit despre procesul de implementare

Romanian Liga I
EXCLUSIV - Petrescu, ca și demis de la CFR! Boloni și-a dat acordul de principiu să vină în Gruia
ACUM 3 ORE
"Urmează faza de pregătire a arbitrilor și sperăm să avem sistemul funcțional cât mai repede. Chiar dacă nu gestionăm noi activitatea de arbitraj, această sarcină revenind FRF, trebuie să vedem unde sunt problemele și să le rezolvam de îndată. Nu putem avea discuții la fiecare etapă!", a adăugat el.
"Din păcate am asistat la multe greșeli de arbitraj în acest început de sezon. Nu cred că vorbim de rea-credință, probabil că și perioada de pauză generată de pandemie și-a pus amprenta asupra pregătirii arbitrilor. Sistemul VAR este absolut necesar. Totodată Federația trebuie sa vadă ce se întâmplă cu arbitrii și să corecteze ce se poate corecta", a precizat Ștefan.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, întrebat dacă se teme că va fi dat afară de la CFR. Anunțul tehnicianului
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Lovitură de teatru: CFR vrea să scape cu orice preț de Dan Petrescu. Ce s-a întâmplat
ACUM 4 ORE