Potrivit jurnaliștilor de la ziare.com, Alexandru Mățan este aproape de un transfer la New York City, formație care activează în Major League Soccer. Mijlocașul Viitorului a fost dorit și de Orlando City, dar în cele din urmă fosta echipă a lui Alexandru Mitriță a avut câștig de cauză.
Suma de transfer va fi de 1,5 milioane de €, bani care vor rotunji serios conturile clubului de la malul mării. Dacă mutarea se va realiza, Viitorul ar ajunge la 3 milioane de € încasate în decurs de 2 luni. Mai întâi, echipa patronată de Hagi a luat 500.000 de € de la Akhmat Grozny pentru Gabriel Iancu, iar în urmă cu o lună a obținut 1 milion de € pentru olandezul Kevin Luckassen, transferat la Kayserispor, echipă antrenată de Dan Petrescu.
Tranferul lui Mățan în Statele Unite ar reprezenta cel de-al 2-lea transfer ca sumă încasată de o formație din Liga 1 în în această iarnă, după cel al lui Dennis Man la Parma.
Romanian Liga I
Gică Hagi revine pe banca tehnică a unei echipe din România! Unde va antrena
07/06/2021 LA 11:09

Alexandru Mățan, aproape de New York City

Alexandru Mățan este un produs 100% al Academiei Hagi. În sezonul precedent, mijlocașul ofensiv a fost împrumutat la FC Voluntari, unde a jucat foarte bine, dar în acest sezon a fost păstrat în lotul Viitorului, devenind un titular incontestabil.
Mățan a jucat 22 de meciuri în Liga 1 în această stagiune, marcând un gol și oferind 6 pase decisive. Deși nu are un fizic de invidiat, Mățan compensează prin tehnică și viteză, fiind unul dintre cei mai buni jucători din Romnânia la aceste capitole.
Mățan este și internațional român de tineret, bifând 7 selecții și un gol pentru echipa antrenată acum de Adrian Mutu, alături de care ar putea participa la Campionatul European de Tineret din acest an, deși plecarea în Statele Unite ar putea fi un impediment pentru acest lucru.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
Romanian Liga I
Viitorul - Dinamo 1-2 | "Câinii" iau o gură mare de oxigen în lupta pentru evitarea retrogradării
02/05/2021 LA 17:29
Romanian Liga I
Hagi a reușit o nouă lovitură. Suma pentru care Alex Mățan merge în MLS
27/02/2021 LA 09:25