Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul îl vinde pe Alexandru Mățan la New York City în schimbul a 1,5 milioane de €

Nicu Savin

Publicat 19/02/2021 la 15:53 GMT+2

Viitorul Constanța este aproape de a se despărți de încă un jucător care a impresionat în ultima vreme. Este vorba despre Alexandru Mățan, care va pleca la New York City, formație la care a evoluat până de curând un alt român, Alexandru Mitriță.

Alexandru Mățan

Credit imagine: Eurosport

Potrivit jurnaliștilor de la ziare.com, Alexandru Mățan este aproape de un transfer la New York City, formație care activează în Major League Soccer. Mijlocașul Viitorului a fost dorit și de Orlando City, dar în cele din urmă fosta echipă a lui Alexandru Mitriță a avut câștig de cauză.
Suma de transfer va fi de 1,5 milioane de €, bani care vor rotunji serios conturile clubului de la malul mării. Dacă mutarea se va realiza, Viitorul ar ajunge la 3 milioane de € încasate în decurs de 2 luni. Mai întâi, echipa patronată de Hagi a luat 500.000 de € de la Akhmat Grozny pentru Gabriel Iancu, iar în urmă cu o lună a obținut 1 milion de € pentru olandezul Kevin Luckassen, transferat la Kayserispor, echipă antrenată de Dan Petrescu.
Tranferul lui Mățan în Statele Unite ar reprezenta cel de-al 2-lea transfer ca sumă încasată de o formație din Liga 1 în în această iarnă, după cel al lui Dennis Man la Parma.

Alexandru Mățan, aproape de New York City

Alexandru Mățan este un produs 100% al Academiei Hagi. În sezonul precedent, mijlocașul ofensiv a fost împrumutat la FC Voluntari, unde a jucat foarte bine, dar în acest sezon a fost păstrat în lotul Viitorului, devenind un titular incontestabil.
Mățan a jucat 22 de meciuri în Liga 1 în această stagiune, marcând un gol și oferind 6 pase decisive. Deși nu are un fizic de invidiat, Mățan compensează prin tehnică și viteză, fiind unul dintre cei mai buni jucători din Romnânia la aceste capitole.
Mățan este și internațional român de tineret, bifând 7 selecții și un gol pentru echipa antrenată acum de Adrian Mutu, alături de care ar putea participa la Campionatul European de Tineret din acest an, deși plecarea în Statele Unite ar putea fi un impediment pentru acest lucru.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo