Dinamo a încheiat anul 2021 cu o serie dezastruoasă de rezultate, fiind pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte obținute după primele 21 de etape ale sezonului. Echipa din Ștefan cel Mare l-a schimbat, după ultimul meci din acest an, pe Mircea Rednic cu Flavius Stoican, iar noul antrenor al "câinilor" este încrezător că poate salva echipa de la retrogradare.
Acesta și-a făcut planul pentru perioada de mercato din această iarnă, anunțând deja numele fotbaliștilor care vor pleca din lot, dar și ce își dorește să aducă la echipă.
În contextul acestor evenimente, Paul Anton a vorbit despre ceea ce se întâmplă la Dinamo. Fostul jucător din Ștefan cel Mare s-a arătat convins că Flavius Stoican va reuși să crească valoarea echipei la începutul lui 2022, comentând și șansele "câinilor roșii" de a rămâne în Liga 1.
Romanian Liga I
Dinamo poate lua gratis un jucător de la Clinceni! Pe cine vrea Stoican
12/01/2022 LA 12:57
"Dacă judec după ce văd că se întâmplă chiar acum, e destul de greu. Dar cred totuși că iarna asta se vor reuși anumite mutări care să schimbe lucrurile. Știi care e cel mai mare pericol la Dinamo? Neliniștea! Nu lipsa banilor, nu lipsa de valoare, nimic altceva! Neliniștea! Certurile, discuțiile, intrigile, zvonurile, astea mănâncă și echipa, și clubul!
Așa era când am fost eu, fix așa e și acum. O căutare permanentă de vinovați care creează neîncredere și haos. Nici noroc nu ai când e totul negativ în jur! Și s-a văzut în multe din meciurile recente. Dinamo de azi are mai multă stabilitate financiară decât în perioada când eram eu acolo, sunt premise mai bune, dar neliniștea a rămas", a declarat Paul Anton, pentru PlaySport.
Citește și:

MIREL RĂDOI, CONVINS CĂ DINAMO NU VA RETROGRADA

Mirel Rădoi a declarat și că, din punctul său de vedere, Dinamo nu va retrograda la finalul acestui sezon. Fostul selecționer al României este convins că echipa din Ștefan cel Mare va continua în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.
Rădoi susține că are informații în acest sens și că, din sezonul viitor, Liga 1 va avea 18 echipe, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare:
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică și dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informațiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât și televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi.
În cazul în care Mirel Rădoi va avea dreptate, istoria se va repeta. Din sezonul 2020/21, în Liga 1 au apărut alte două echipe, numărul lor ajungând la 16. Din cauza pandemiei, Dinamo nu a putut să își dispute toate restanțele din playout, terminând pe loc de retrogradare. Cu toate acestea, formatul cu 16 echipe a reprezentat salvarea pentru dinamoviști, care au rămas în Liga 1.
De acest nou format a beneficiat și Chindia Târgoviște, care ar fi retrogradat dacă Liga 1 rămânea cu 14 echipe. În schimb, Chindia a jucat barajul pentru Liga 1 contra celor de la CS Mioveni și a rămas în prima divizie.
Romanian Liga I
3 jucători importanți pleacă de la Dinamo în această iarnă! Unde se transferă Filip și Sorescu
11/01/2022 LA 15:41
Romanian Liga I
Dinamo a oficializat un nou transfer! Cine este fotbalistul care se alătura lotului lui Stoican
11/01/2022 LA 13:03