UPDATE | Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au reacționat după anunțul că Dinamo a cerut intrarea în insolvență. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat că se aștepta la această decizie și că măsura luată de dinamoviști nu va impacta în niciun fel Liga 1.
"Nu văd niciun impact major asupra campionatului dacă Dinamo intră în insolvență, ei au mai trecut prin așa ceva. Era normal să se întâmple asta, dacă era singura metoda prin care clubul putea sa fie salvat. Din ce știm, participarea lor în campionat nu este influențată de insolvență.
Chiar am consultat recent regulamentul, nu există o interdicție în ceea ce privește participarea în play-off, chiar dacă ei nu pot juca în cupele europene. Este păcat că s-a ajuns aici, dar se pare că era singura metoda prin care clubul putea să fie salvat", a spus Justin Ștefan pentru DigiSport.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
IERI LA 07:22

Astăzi, Dinamo a cerut la Tribunalul București să intre în insolvență. 'Câinii roșii' au ales să apeleze la această soluție din cauza datoriilor, aceasta fiind o cale unică de rezolvare a problemelor.
Potrivit GSP, Dinamo va fi apărată din punct de vedere legal, în urma intrării în insolvență, în fața creditorilor, care nu vor mai putea pune presiune asupra clubului din cauza datoriilor, așa cum s-a întâmplat recent, când firma de pază de la Săftica a cerut falimentul lui Dinamo.

Datorii uriașe pentru Dinamo

Pe lângă faptul că Dinamo va fi "acoperită" în fața datoriilor pe care clubul le are deja, insolvența îi va ajuta pe oficialii din Ștefan cel Mare și în ceea ce privește problemele financiare viitoare.
Directorul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae, a spus recent că niciun jucător de la echipă nu va mai avea un salariu mai mare de 5.000 de euro din sezonul viitor. Acest lucru înseamnă și reducerea unor salarii, care nu se poate întâmpla, însă, fără acordul fotbaliștilor. Unii dintre ei, cum ar fi Fabbrini sau Nemec, au salarii de 3 ori mai mari decât plafonul stabilit de club și pare greu de crezut că vor accepta să rămână în condițiile actuale.
Ei trebuie, însă, plătiți conform contractelor în vigoare. Intrarea în insolvență ar putea să o ajute pe Dinamo să-și micșoreze datoriile viitoare, clubul având posibilitatea de a rupe unele contracte în cazul în care nu ajung la un acord cu jucătorii pentru reducerea salarială.
Conform lui Ioan Andone, clubul din Ștefan cel Mare ar avea datorii a căror valoare depășește 7 milioane de euro, la finalul anului 2020, la Ministerul Finanțelor fiind înregistrate datorii de 6 milioane de euro.
Romanian Liga I
Dezvăluirea tulburătoare a unui fost rapidist despre cum a ajuns după gratii: "Trăgeam când jucam"
19/01/2022 LA 07:27
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
19/01/2022 LA 06:31