Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Dinu Todoran, noul "antrenor" de la FCSB și de ce are șanse minime de succes

Ion Alexandru

Actualizat 22/05/2021 la 10:02 GMT+3

Dinu Todoran a ținut cu Dinamo și a vrut din tot sufletul să joace la Rapid, dar în sezonul viitor va avea șansa de a se lupta cu marile rivale ale FCSB. Fostul fotbalist a primit numele după marele dinamovist Cornel Dinu și acum are ca obiectiv principal să respecte indicațiile patronului-antrenor de la FCSB.

Dinu Tudoran, noul antrenor de la FCSB sursa foto: Mediafax

Credit imagine: Eurosport

Dinu Todoran are un trecut care nu l-ar recomanda pentru funcția de antrenor la FCSB. Fostul campion cu Urziceni a visat să îmbrace tricouri celebre în istoria fotbalului românesc și nu s-a gândit că va ajunge să antreneze, mai ales în timpul săptămânii, o echipă care visează la titlu.
„Cu Dinamo țineam când eram mic și toată lumea știe că numele meu vine de la cel al domnului Cornel Dinu. Tata, fiind dinamovist, mă ducea la meciuri. Știam echipa lui Dinamo pe de rost. Eu sunt dinamovist de când mă ştiu. Îmi pare rău că n-am jucat la Dinamo. Şi, uite, îmi pare rău că n-am jucat pe Giuleşti, pentru Rapid" a spus Dinu Todoran pentru Gazeta Sporturilor în urmă câțiva ani.

Dinu Todoran, cariera de jucător

Dinu Todoran nu a fost un fotbalist de prim plan. Crescut în orașul natal de ICIM Brașov, Tudoran a fost luat de Petrolul și la 18 ani a debutat în echipa mare a ploieștenilor. Tudoran a fost mijlocaș central și cel mai importnat moment al carierei a fost titlul câștigat cu Unirea Urziceni în 2009.
Dinu Tudoran a jucat la Astra, dar marea performanță a carierei a fost titlul cu Urziceni în 2009 Sursa foto: Mediafax
„Am multe amintiri pe care nu le pot uita. Cea mai frumoasă rămâne fără îndoială câștigarea titlului de campion cu Unirea Urziceni. Nu o să uit niciodată seara de la Timişoara, după ce i-am bătut cu 2-1 şi am devenit matematic câștigători. Am petrecut până dimineaţă şi după câteva zile am trăit pe muchie de cuțit finalul de sezon, că le dăduseră punctele înapoi” a spus Todoran în urmă cu 6 ani pentru Gazeta Sporturilor.
A jucat la:
  • Petrolul Ploieşti (1996-2002, 2003-2004)
  • Astra (2002-2003)
  • Farul Constanţa (2004-2008)
  • Unirea Urziceni (2008-2011)
  • Victoria Brăneşti (2010-2012)
  • FC Botoşani (2011-2013)
  • FC Voluntari (2012-2016)

Dinu Todoran, un antrenor mediocru

E clar că Dinu Todoran nu a fost ales de FCSB pentru că a avut succes ca antrenor. Cariera sa până la 42 de ani numără o singură victorie în Liga 1 cu Voluntari și o retrogradare în liga a treia cu CSM Slatina. Tudoran a prins 16 meciuri pe banca celor de la Voluntari și doar 5 la Slatina, unde a lăsat echipa pe locul 18 din Liga a 2-a.

Dinu Todoran, al 8-lea "antrenor" din ultimii 4 ani la FCSB

Stilul dictatorial de conducere a echipei ptracticat de patron a dus la schimbări bruște și de multe ori fără sens la nivelul bănci tehnice. Antrenori care nu aveau experiență și-au început cariera la echipa din Berceni, dar nu au avut, din start, șanse reușită. Antrenamentele din timpul săptămânii au fost bulversate de cerințe venite prin telefon, iar schimbările din timpul partidelor au fost extrem de rar la alegerea celui care stătea în acel moment pe bancă. Deși investițiile în transferuri, salariile și valoarea lotului îndreptățeau fanii să spere la trofee, FCSB este într-o secetă profundă din acest punct de vedere. Rând pe rând, Bogdan Andone, Vergil Andronache, Bogdan Vintilă și Toni Petrea au eșuat la prima experiență ca antrenori principali, pentru că de fapt erau doar niște executanți. Fanii echipei nu vor știi niciodată adevărata lor valoare sau dacă ei ar fi putut readuce gloria la FCSB pentru că firul roșu între echipă și patron a fost parcă din ce în ce mai uitilizat în ultimii ani, iar indicațiile venite cu ton de ordin nu a fost niciodată contrazise.
Culmea este că ultimul titlu a fost adus tot de un debutant, dar anvergura lui Gâlcă în lumea fotbalului a fost mult mai mare și acesta a luat multe decizii de unul singur în sezonul 2014-2015.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo