Dinu Todoran are un trecut care nu l-ar recomanda pentru funcția de antrenor la FCSB. Fostul campion cu Urziceni a visat să îmbrace tricouri celebre în istoria fotbalului românesc și nu s-a gândit că va ajunge să antreneze, mai ales în timpul săptămânii, o echipă care visează la titlu.
„Cu Dinamo țineam când eram mic și toată lumea știe că numele meu vine de la cel al domnului Cornel Dinu. Tata, fiind dinamovist, mă ducea la meciuri. Știam echipa lui Dinamo pe de rost. Eu sunt dinamovist de când mă ştiu. Îmi pare rău că n-am jucat la Dinamo. Şi, uite, îmi pare rău că n-am jucat pe Giuleşti, pentru Rapid" a spus Dinu Todoran pentru Gazeta Sporturilor în urmă câțiva ani.

Dinu Todoran, cariera de jucător

Romanian Liga I
Miză financiară uriașă pentru Dinamo! Cât vor încasa jucătorii dacă se vor salva de la retrogradare
ACUM 2 ORE
Dinu Todoran nu a fost un fotbalist de prim plan. Crescut în orașul natal de ICIM Brașov, Tudoran a fost luat de Petrolul și la 18 ani a debutat în echipa mare a ploieștenilor. Tudoran a fost mijlocaș central și cel mai importnat moment al carierei a fost titlul câștigat cu Unirea Urziceni în 2009.
https://i.eurosport.com/2021/05/22/3137386.jpg
„Am multe amintiri pe care nu le pot uita. Cea mai frumoasă rămâne fără îndoială câștigarea titlului de campion cu Unirea Urziceni. Nu o să uit niciodată seara de la Timişoara, după ce i-am bătut cu 2-1 şi am devenit matematic câștigători. Am petrecut până dimineaţă şi după câteva zile am trăit pe muchie de cuțit finalul de sezon, că le dăduseră punctele înapoi” a spus Todoran în urmă cu 6 ani pentru Gazeta Sporturilor.
A jucat la:
  • Petrolul Ploieşti (1996-2002, 2003-2004)
  • Astra (2002-2003)
  • Farul Constanţa (2004-2008)
  • Unirea Urziceni (2008-2011)
  • Victoria Brăneşti (2010-2012)
  • FC Botoşani (2011-2013)
  • FC Voluntari (2012-2016)

Dinu Todoran, un antrenor mediocru

E clar că Dinu Todoran nu a fost ales de FCSB pentru că a avut succes ca antrenor. Cariera sa până la 42 de ani numără o singură victorie în Liga 1 cu Voluntari și o retrogradare în liga a treia cu CSM Slatina. Tudoran a prins 16 meciuri pe banca celor de la Voluntari și doar 5 la Slatina, unde a lăsat echipa pe locul 18 din Liga a 2-a.

Dinu Todoran, al 8-lea "antrenor" din ultimii 4 ani la FCSB

Stilul dictatorial de conducere a echipei ptracticat de patron a dus la schimbări bruște și de multe ori fără sens la nivelul bănci tehnice. Antrenori care nu aveau experiență și-au început cariera la echipa din Berceni, dar nu au avut, din start, șanse reușită. Antrenamentele din timpul săptămânii au fost bulversate de cerințe venite prin telefon, iar schimbările din timpul partidelor au fost extrem de rar la alegerea celui care stătea în acel moment pe bancă. Deși investițiile în transferuri, salariile și valoarea lotului îndreptățeau fanii să spere la trofee, FCSB este într-o secetă profundă din acest punct de vedere. Rând pe rând, Bogdan Andone, Vergil Andronache, Bogdan Vintilă și Toni Petrea au eșuat la prima experiență ca antrenori principali, pentru că de fapt erau doar niște executanți. Fanii echipei nu vor știi niciodată adevărata lor valoare sau dacă ei ar fi putut readuce gloria la FCSB pentru că firul roșu între echipă și patron a fost parcă din ce în ce mai uitilizat în ultimii ani, iar indicațiile venite cu ton de ordin nu a fost niciodată contrazise.
Culmea este că ultimul titlu a fost adus tot de un debutant, dar anvergura lui Gâlcă în lumea fotbalului a fost mult mai mare și acesta a luat multe decizii de unul singur în sezonul 2014-2015.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM O ZI
Romanian Liga I
Încă un stadion-bijuterie în România! Când ar putea fi inaugurată noua arenă a celor de la Farul
IERI LA 10:17