Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aceasta este suma totală a datoriilor lui Dinamo! Cât cer creditorii de la clubul din Ștefan cel Mare

Alex Masgras

Actualizat 26/08/2021 la 11:34 GMT+3

Administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a anunțat în această dimineață care sunt sumele cerute de creditorii care s-au înscris la masa credală.

Dinamo București

Credit imagine: Eurosport

În această dimineață, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a vorbit la Radio Dinamo despre datoriile clubului din Ștefan cel Mare, suma cerută de creditorii care s-au înscris la masa credală fiind de peste 8 milioane de euro: "Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătura cu realitatea. E vorba de 8.000.080 de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici".
Dinamo are de dat peste 8 milioane de euro
Pe lângă datoriile albi-roșilor, Zăvăleanu a vorbit și despre planul de reorganizare al clubului, care trebuie să fie gata până în luna martie, pentru a putea obține licența pentru sezonul viitor: "Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv la creditori. Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an. Doamne ferește să vorbească despre un an, pentru că noi trebuie să avem gata planul de reorganizare cel târziu până în luna martie, pentru a putea lua licența pentru sezonul viitor", a mai spus Zăvăleanu la Radio Dinamo.

Haosul de la Dinamo, problemă pentru potențialii investitori

Dinamo este în căutare de oameni care să investească, dar problemele din ultima perioadă îi fac reticenți pe potențialii investitori. Potrivit lui Zăvăleanu, clubul din Ștefan cel Mare poartă deja discuții cu patru investitori, atât din România, cât și din străinătate.
"Noi nu trebuie să așteptăm ieșirea din insolvență pentru a căuta potențiali investitori. Cred că Dinamo este un brand foarte interesant, foarte vizibil, care creează foarte mult interes. Dar problema investitorilor astăzi este haosul care a fost creat în jurul companiei Dinamo. Toată lumea așteaptă să vadă ce are de plătit și pentru ce plătește. Nu e niciun secret că am avut discuții cu cel puțin patru potențiali investitori. Activul Dinamo nu este unul foarte important. Nu mă refer la valoarea jucătorilor, deși nici aceea nu este foarte mare, pentru că sunt jucători tineri. În momentul în care cineva întreabă valoarea pe care trebuie să o plătească se uită, evident, și către ce cumpără. Cumpără doar ideea de Dinamo sau cumpără și anumite active? Noi suntem în stadiu de inventariere acum, pe care urmează să îl finalizăm chiar astăzi. După evaluare vom ști exact care este valoarea care se poate vinde alături de ceea ce înseamnă drepturile nepatrimoniale privind Dinamo", a mai spus Zăvăleanu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo