Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ioan Andone a dat verdictul înaintea barajului Dinamo – U Cluj. "Are un avantaj"

Andrei Nicolae

Actualizat 19/05/2022 la 13:29 GMT+3

Ioan Andone face parte din istoria clubului Dinamo și este de părere că actuala echipă poate evita retrogradarea. Regretă însă că unul dintre cele două branduri din fotbalul românesc va continua în Liga 2.

Ioan Andone

Credit imagine: Eurosport

Barajul pentru Liga 1 dintre Universitatea Cuj și Dinamo reprezintă capul de afiș al finalului de sezon pe plan intern. Față în față sunt două grupări cu tradiție, cu suporteri, care stârnesc pasiuni, emoții chiar și într-o perioadă mai dificilă pentru ele.
Ardelenii au avut promovarea directă în mână, dar au pierdut meciul decisiv cu FC Hermannstadt pe teren propriu (1-2), astfel că revenirea în Liga 1 este legată de deznodământul acestui baraj. De partea cealaltă, Dinamo se chinuie de câțiva ani să reziste în Liga 1, o dată a fost salvatăprin mărirea numărului de echipe, acum este din nou în insolvență. Suporterii sunt cei care au ținut clubul pe linia de plutire.
Prima manșă este programată sâmbătă, de la ora 20:30, la Cluj, iar returul peste o săptămână, în capitală. Ioan Andone, o emblemă a clubului Dinamo, care a antrenat însă și Universitatea Cluj în trecut, este de părere că reprezentata Ligii 1 este favorită înaintea acestei "duble".

Ioan Andone: "După cum am văzut Dinamo în ultima vreme, are un avantaj"

"Este un moment dificil pentru ambele echipe, asta este clar, la finalul barajului doar una va juca în Liga 1. Dar după cum am văzut Dinamo în ultima vreme, are un avantaj. Dincolo de faptul că a jucat meciuri mai tari, iar Liga 1 este net superioară celei secunde, echipa a înregistrat recent o creștere ca joc, din punct de vedere al încrederii, după ce a câștigat la Botoșani cu 3-2, după egalul cu UTA (1-1). A arătat câte ceva și cred că va rămâne în Liga 1", a declarat Ioan Andone pentru Eurosport.
Universitatea Cluj a reprezentat un moment frumos din carieră, a recunoscut Ioan Andone, însă susține Dinamo în acest baraj: "La Cluj am avut a doua mea experiență ca antrenor, după ce am început la Sportul. Am avuto echipă frumoasă la U, cu Falub, Șandru, regretatul Zanc, Marius Predatu și toți ceilalți băieți. Mi-aș dori ca ambele echipe să fie în prima ligă, îmi pare rău pentru Cluj că a ratat promovarea directă și a ajuns la acest meci cu Dinamo."
Ioan Andone (62 ani) a antrenat U Cluj în 1994/95, iar Dinamo în trei perioade, câștigând un titlu în 2004 și două Cupe cu trupa din Ștefan cel Mare. Fostul fundaș de fier al formației bucureștene nu și-a imaginat însă niciodată că Dinamo ar putea ajunge în situația de azi, de a depinde de două jocuri pentru a rămâne în Liga 1. "În urmă cu ceva timp, când veneam pe locul 2 sau 3 în campionat, era scandal, era tristețe. În ultimii ani s-au făcut însă greșeli mari de management, clubul nu a ajuns întâmplător în situația de azim cu datorii de milioane, acum în insolvență", a mai spus Andone.

Rapid, modelul de urmat de Dinamo, în cazul unei retrogradări, spune Ioan Andone

Dacă Dinamo va retrograda în Liga 1, Ioan Andone este de părere că o nouă reconstrucție trebuie începută de la zero, iar Rapidul ar fi, de ce nu, un model de urmat: "În momentul de față nu știi nici măcar cine este acționarul la echipă, este foarte greu să prezinți ceva unor eventuali investitori. Dar în 2-3 se va face stadionul, iar cu alți investitori, cu un proiect nou, Dinamo poate reveni în lupta pentru primele locuri în Liga 1 și chiar pentru titlu. Rapid a luat-o de la zero, iar acum are un stadion frumos, mereu plin cu suporteri, își fac și echipă să tragă la campionat, poate nu imediat, dar perspectivele sunt bune acolo. Clubul este condus de oameni serioși, nu sunt scandaluri, totul arată bine acolo după situația prin care a trecut."
Întrebat de o posibilă nouă colaborare cu Dinamo pe viitor, Ioan Andone a răspuns: "Nu se poate discuta despre lucrul acesta acum."
Cele două meciuri de baraj pentru Liga 1 se desfășoară în următoarele două weekend-uri: U Cluj - Dinamo și Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo