Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tudor Băluță a semnat cu Farul Constanța. Mijlocașul defensiv revine după trei ani sub comanda lui Gică Hagi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/07/2022 la 10:10 GMT+3

Tudor Băluță (23 de ani) a revenit în campionatul României după o perioadă de trei ani. Fostul mijlocaș de la Brighton și Dinamo Kiev a semnat un contract valabil pe doi ani cu echipa la care s-a format. Băluță este al cincilea jucător care se întoarce, în această vară, sub comanda lui Hagi după transferurile lui Vlad Morar, Alexandru Buzbuchi, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar.

Tudor Băluță va fi din nou împrumutat de Brigton, de data asta la Dinamo Kiev

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Cotat la 1,8 milioane de euro, Tudor Băluță a fost sub contract cu Brighton, însă mijlocașul a evoluat într-un singur meci, în trei ani și jumătate, pentru prima echipă a lui Graham Potter. La începutul lui 2019, Brighton îi plătea lui Hagi 2,9 milioane de euro în schimbul fotbalistului român.

Tudor Băluță, prezentat de Farul

Cu 62 de partide strânse la Farul de-a lungul carierei, Tudor Băluță a fost prezentat de constănțeni printr-un comunicat pe pagina oficială a clubului condus de Gheorghe Hagi.
picture

Tudor Băluță prezentat la Farul Constanța

Credit imagine: Eurosport

"Începând de astăzi, mijlocașul Tudor Băluță este noul jucător al echipei noastre!
În vârstă de 23 de ani (27.03.1999), Tudor Băluță a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și astăzi (n.r. ieri) va efectua primul antrenament în tricoul alb-albastru.
Produs al Academiei Hagi, Tudor Băluță a mai evoluat în carieră pentru cluburile Brighton (Anglia, Premier League), ADO Den Haag și Dinamo Kiev.
Tudor Băluță are șapte selecții la naționala de seniori a României și este semifinalist al Campionatului European U21 din 2019.
Mult succes în tricoul alb-albastru", a comunicat clubul din Constanța.

Băluță, declin uriaș în ultimele sezoane

Produs la Academia lui Hagi, Băluță nu a reușit să se impună la echipele pentru care a evoluat. Mai mult decât atât, mijlocașul a fost chinuit de mai multe accidentări pe parcursul carierei.
Semifinalist cu selecționata U21 a României la Campionatul European U21 din 2019, Băluță a adunat doar o prezență pentru prima echipă a lui Brighton, în Cupa Ligii Angliei, în timp ce la echipa U23 a echipei din Premier League, Băluță a adunat 12 partide.
La Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, mijlocașul român a prins doar 8 minute, în timp ce în perioada petrecută la Den Haag, Băluță a strâns doar 4 meciuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo