Articol scris de Răzvan Rădulescu
Cotat la 1,8 milioane de euro, Tudor Băluță a fost sub contract cu Brighton, însă mijlocașul a evoluat într-un singur meci, în trei ani și jumătate, pentru prima echipă a lui Graham Potter. La începutul lui 2019, Brighton îi plătea lui Hagi 2,9 milioane de euro în schimbul fotbalistului român.

Tudor Băluță, prezentat de Farul

Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM 2 ORE
Cu 62 de partide strânse la Farul de-a lungul carierei, Tudor Băluță a fost prezentat de constănțeni printr-un comunicat pe pagina oficială a clubului condus de Gheorghe Hagi.

Tudor Băluță prezentat la Farul

Credit imagine: Eurosport

"Începând de astăzi, mijlocașul Tudor Băluță este noul jucător al echipei noastre!
În vârstă de 23 de ani (27.03.1999), Tudor Băluță a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și astăzi (n.r. ieri) va efectua primul antrenament în tricoul alb-albastru.
Produs al Academiei Hagi, Tudor Băluță a mai evoluat în carieră pentru cluburile Brighton (Anglia, Premier League), ADO Den Haag și Dinamo Kiev.
Tudor Băluță are șapte selecții la naționala de seniori a României și este semifinalist al Campionatului European U21 din 2019.
Mult succes în tricoul alb-albastru", a comunicat clubul din Constanța.

Băluță, declin uriaș în ultimele sezoane

Produs la Academia lui Hagi, Băluță nu a reușit să se impună la echipele pentru care a evoluat. Mai mult decât atât, mijlocașul a fost chinuit de mai multe accidentări pe parcursul carierei.
Semifinalist cu selecționata U21 a României la Campionatul European U21 din 2019, Băluță a adunat doar o prezență pentru prima echipă a lui Brighton, în Cupa Ligii Angliei, în timp ce la echipa U23 a echipei din Premier League, Băluță a adunat 12 partide.
La Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, mijlocașul român a prins doar 8 minute, în timp ce în perioada petrecută la Den Haag, Băluță a strâns doar 4 meciuri.
Romanian Liga I
Rapid, buget de 5 milioane € pentru transferuri! Giuleștenii visează la doi jucători de la FCSB
11/08/2022 LA 06:51
Romanian Liga I
Dan Petrescu, primul antrenor nevoit să respecte noul regulament FRF, după suspendarea cu Chindia
10/08/2022 LA 15:48