Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce meci a primit Istvan Kovacs după participarea la Campionatul Mondial

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/12/2022 la 21:06 GMT+2

Istvan Kovacs s-a întors de la Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde a fost delegat de opt ori ca arbitru de rezervă. Revenit în țară, centralul de 38 de ani a fost trimis la derby-ul FCSB - CFR Cluj, partidă restantă din cadrul etapei a 9-a.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Aventura lui Istvan Kovacs la Campionatul Mondial din Qatar a luat sfârșit. Arbitrul din Carei nu a fost delegat ca principal la niciun joc din cadrul turneului final, însă a bifat opt prezențe ca al patrulea oficial. Acesta a fost trimis acasă înainte de faza sferturilor de finală, împreună cu el revenind în România și asistenții Mihai Artene și Vasile Marinescu.
Întors de la Mondial, Kovacs a fost delegat la partida de la mijlocul acestei săptămâni dintre FCSB și CFR Cluj, joc restant din cadrul etapei a 9-a a SuperLigii.
Jocul este programat joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe Arena Națională.
CITEȘTE ȘI:

Istvan Kovacs, delegat la FCSB - CFR Cluj

După experiența de la Cupa Mondială, Kovacs a fost delegat la derby-ul dintre campioana și vicecampioana României, revenind astfel ca principal după o perioadă în care a fost doar arbitru de rezervă.
Președintele campioanei CFR Cluj, Cristi Balaj, fost coleg cu Istvan Kovacs, pe vremea când era arbitru, este de părere că decizia de a-l delega pe Kovacs este cea mai bună în contextul în care, în opinia sa, acesta este cel mai valoros central la ora actuală.
"Este arbitrul cel mai valoros pe care îl avem în acest moment. Sunt convins că arbitrajul va fi pe măsura valorii lui. Kovacs a fost chemat la Cupa Mondială ca arbitru de rezervă.
Este un arbitru pe care ei se vor baza în viitor. Vârsta îi permite, cred că va putea să arbitreze la alte Campionate Europene și Mondiale. Să ajungi chiar și arbitru de rezervă la Cupa Mondială este o onoare și îl felicit pentru asta", a declarat Balaj, la PRO Arena.

Istvan Kovacs, opt meciuri la Mondial

Istvan Kovacs a fost trimis acasă de la Campionatul Mondial din Qatar săptămâna trecută. Arbitrul român a fost delegat ca al 4-lea oficial la 8 meciuri de la turneul final.
Cu toate acestea, el nu a primit nicio partidă pe care să o arbitreze de la centru, în ciuda faptului că existau așteptări mari în dreptul său.
Partidele la care Istvan Kovacs a fost delegat ca al 4-lea oficial în Qatar:
  • Qatar – Ecuador 0-2
  • Uruguay – Coreea de Sud 0-0
  • Argentina – Mexic 2-0
  • Spania – Germania 1-1
  • Ecuador – Senegal 1-2
  • Arabia Saudită – Mexic 1-2
  • Croația – Belgia 0-0
  • Portugalia – Elveția 6-1
Kovacs, alături de asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu, au fost recompensați cu câte 70.000 de euro pentru convocarea din Qatar și au încasat câte 2500 de dolari pentru fiecare partidă la care au fost delegați în grupe plus 5000 de euro pentru meciul din optimi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo