Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristi Săpunaru, mesaj clar înainte de FCSB - Rapid: "Acolo știm cine este antrenor"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/11/2022 la 18:26 GMT+2

FCSB primește pe teren propriu vizita celor de la Rapid duminică seara, de la ora 21:00, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din SuperLiga. Înaintea acestui duel, roș-albaștrii nu au numit un antrenor principal, Mihai Pintilii fiind în continuare cel care asigură interimatul după demisia lui Dică.

Cristian Săpunaru. Credit foto: FC Rapid 1923

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB și Rapid se întâlnesc duminică seara, de la ora 21:00, în derby-ul rundei, pe Arena Națională, iar orgoliile dintre cele două formații se resimt deocamdată doar la nivel declarativ.
Deși echipele traversează momente diferite, Rapid fiind pe val în SuperLiga, în căutarea vctoriilor care să o apropie de prima poziție, FCSB este într-un moment mai dificil, după înfrângerea cu Universitatea Cluj și eliminarea din Conference League, dar și fără antrenor principal, după demisia lui Nicolae Dică.
Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, a prefațat duelul pe care echipa sa îl va avea în fața vicecampioanei României și a făcut chiar o ironie pe seama faptului că adversarii nu au un antrenor principal pentru acest meci, ci doar un interimar, în persoana lui Mihai Pintilii.
CITEȘTE ȘI:

Cristi Săpunaru, despre situația de la FCSB: "Nu cred că antrenorul joacă în teren"

Cristi Săpunaru a comentat pe seama duelului pe care Rapid îl va avea duminică seara în compania celor de la FCSB și a făcut o aluzie referitoare la implicarea conducerii roș-albastre în deciziile luate de antrenor.
Acesta a vorbit și despre cel pe care îl consideră cel mai urât derby și despre care vrea să nu își mai amintească, "Cazul Bricheta".
"Nu cred că antrenorul joacă în teren. Iar acolo ştim cine e antrenor. E un derby, iar în derby nu există favorită. Noi ne-am făcut treaba până acum şi obiectivul nostru e să ajungem în playoff.
Mă interesează ca Rapid Bucureşti să câştige acest meci, nu mă pasionează să dau eu goluri. Am fost cu el la licenţa B. îl ştiu foarte bine pe Pintilii, am fost colegi. Îi doresc succes, dar după meciul cu noi. Nu contează ce au făcut în Europa, campionatul e diferit faţă de Europa. Sper ca la final să ne bucurăm. Nu am auzit despre confruntarea asta de la tribuna a doua. Nu ştiu despre ce e vorba. Eu sper să nu apară incidente, să fie un derby frumos. Să îşi susţină echipa favorită.
Dacă vor fi mulţi rapidişti la tribuna a doua, nu văd de ce să fie incidente. Există poliţie, jandarmerie. Au primit cât au putut să primească. Şi noi am primit 2.500 de bilete, vedem dacă vor fi mai mulţi rapidişti. Acel 5-1 pe Giuleşti (n.r. – cel mai frumos derby). Cred că am spus de 30 de ori că e cazul Bricheta (n.r. – cel mai urât derby)", a declarat Cristi Săpunaru, înaintea meciului FCSB-Rapid.

Mihai Pintilii anunță o atmosferă bună la FCSB

Mihai Pintilii este cel care o va conduce pe FCSB, de pe bancă, la duelul de duminică seara, după ce conducerea roș-albaștrilor nu a numit un tehnician principal odată cu demisia de la începutul săptămânii a lui Nicolae Dică.
Pintilii este convins că situația din clasament nu va conta în derby, iar jucătorii sunt mai motivați ca niciodată, neavând nevoie de un antrenor pentru a-i întări psihic înainte de meci.
"Simt echipa alături de mine, grupul îl simt bine. Ei trebuie să demonstreze asta în teren, nu trebuie să îi simt aproape de mine. Ei trebuie să ducă echipa asta spre victorie, să câștigăm meciurile, asta e cel mai important. Nu îmi doresc să mă iubească. M-aș bucura mult mai mult dacă am câștiga meciurile și pe mine să mă înjure. Cred că atunci ar fi satisfacția mai mare, pentru că atunci e liniște la echipă și totul e bine și frumos.
Cred că orice echipă se bucură să ne prindă printr-o perioadă mai proastă. (N.r. – E favorită Rapid?) Normal, din pricina locului din clasament. Dar în derby-uri niciodată nu contează chestia asta. În derby-uri se egalează tot. (N.r. – Se luptă la titlu Rapid?) Dacă sunt acolo, clar. Cine intră în play-off, se bate la titlu", a declarat Pintilii în cadrul conferinței de presă premergătoare jocului cu Rapid.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?
"Am zis și mă repet: mai durează până să fiu eu antrenor la această echipă. Normal să fiu aproape de ei, orice problemă au avut mi-au zis-o, am încercat să-i încurajez, să le dau soluții. Este și normal să vorbească frumos despre mine.
Eu încă nu sunt pregătit să fiu antrenorul lor. Ar trebui să mă schimb eu și situația este diferită de tot ce se întâmplă", a adăugta Mihai Pintilii, atunci când a fost întrebat dacă va rămâne principal la FCSB.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo