Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a răspuns Dan Petrescu atunci când a fost întrebat dacă ar antrena-o pe FCSB: "Nu depinde de mine"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/11/2022 la 18:04 GMT+2

CFR Cluj s-a calificat joi seara în primăvara europeană, iar până la meciurile din faza 16-imilor, programate pentru anul viitor, trupa din Gruia va continua partidele din SuperLiga. FCU Craiova este următoarea adversară a elevilor lui Dan Petrescu.

Dan Petrescu a revenit la CFR

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
CFR Cluj se va duela luni seara, de la ora 21:00, pe teren propriu, în compania celor de la FCU Craiova, în ultimul meci al rundei a 17-a din SuperLiga. Elevii lui Petrescu au ieșit din zona podiumului, însă pot urca până pe poziția secundă dacă își vor adjudeca și meciurile restante, cu Hermannstadt și FCSB.
Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă următorul duel al formației sale și a vorbit inclusiv despre cei de la FCSB, care au părăsit la mijlocul săptămânii competițiile europene.
FCSB a rămas fără antrenor principal după demisia lui Nicolae Dică, iar până la numirea în funcție a unui nou tehnician Mihai Pintilii este cel care asigură interimatul pe banca vicecampioanei. Atunci când a fost întrebat dacă ia în calcul să o antreneze pe FCSB, Dan Petrescu nu a stat deloc pe gânduri și a oferit un răspuns rapid.
CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, răspuns categoric când a fost întrebat dacă va antrena FCSB

Dan Petrescu a fost întrebat în cadrul conferinței de presă dacă ar merge la FCSB să o antreneze pe vicacampioană, iar răspunsul acestuia a fost unul categoric. În același timp, "Bursucul" și-a arătat și sentimentele puternice de admirație la adresa clubului la care activează și la care spune că ar dori să își încheie cariera.
"Nu, eu sunt la CFR și sper să rămân cât mai mult. V-am spus și înainte să am probleme aici că nu depinde de mine. Dacă ar depinde de mine, aș rămâne aici până la finalul carierei, dar nu depinde de nimeni", a declarat Petrescu, la conferința de presă.
"Nu fac bine criticile prea multe, nici laudele prea mult. Cred că cel mai important în viață e să fii echilibrat. Echilibrul e cel mai bun. Nu-mi plac afirmațiile dure aiurea la un om care a muncit toată viața în fotbal și a făcut rezultate ca jucător și antrenor. Critica e normal să o primesc, dar nici laudele prea multe nu îmi plac sincer", a adăugat acesta.

LUI DAN PETRESCU I SE FAC TOATE POFTELE DUPĂ CALIFICAREA DIN CONFERENCE LEAGUE!: "ARE CONTRACT CÂT VREA EL"

Neluțu Varga și-a elogiat antrenorul de la echipă și spune că este dispus să-i ofere lui Petrescu un contract până în 2029, dezmințind că ar fi vrut să-l dea afară acum câteva luni.
Dan Petrescu a reușit o performanță extraordinară pentru fotbalul românesc. Tehnicianul a dus-o pe CFR Cluj în primăvara europeană, terminând pe locul 2 grupa de Conference League din care ardelenii au făcut parte. Slavia Praga, Sivasspor și Ballkani au fost adversarele campioanei României, care-și va afla adversarii din șaisprezecimi luni.
Neluțu Varga, patronul clujenilor, este încântat de rezultatele obținute de echipă și spune că este gata să-i ofere un nou contract, pe 5 ani, lui Petrescu. Actuala înțelegere expiră în 2024, iar finanțatorul a dorit să clarifice situația și să menționeze că nu a încercat niciodată să-l dea afară pe tehnician, acesta urmând a pleca doar atunci când își va dori.
"Niciodată nu mi-a trecut prin cap să mă despart de Dan. E unicul antrenor care mi-a dat încredere și speranțe pentru a ajunge la obiectivele dorite. El are contract până în 2024, dar are contract cât își dorește el.
Asta avem și noi în obiectiv următoarea perioadă să ne punem la masă să îi prelungim contractul. Sincer vrem să îi prelungim contractul încă cinci ani din 2024", a declarat Neluțu Varga, pentru Fanatik.

Luni are loc tragerea la sorți a 16-imilior Conference League

Tragerea la sorți pentru 16-imilie UEFA Europa Conference League va avea loc luni, la Nyon, începând cu ora 15 (ora României), fază în care se vor confrunta ocupantele locurilor 2 din fiecare dintre cele 8 grupe ale celei de-a 3-a competiții europene și echipele care au terminat pe locurile 3 în cele 8 grupe din UEFA Europa League.
Astfel, pe lista posibililor adversari ai campioanei României pentru un loc în optimile de finală ale competiției sunt:
  • Bodo/Glimt (Norvegia)
  • AEK Larnaca (Cipru)
  • Ludogorets (Bulgaria)
  • SC Braga (Portugalia)
  • Sheriff Tiraspol (Republica Moldova)
  • Qarabag (Azerbaijan)
  • Trabzonspor (Turcia)
  • Lazio (Italia)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo