Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB și CFR Cluj, doar în deplasare în Cupa României! Programul granzilor în grupele competiției

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/09/2022 la 19:57 GMT+3

FCSB și CFR Cluj vor juca toate meciurile din grupele Cupei României doar în deplasare. Fiecare meci din grupe se va juca pe terenul echipei mai slab cotate în sezonul trecut. Astfel, campioana și vicecampioana sunt desupra celorlalte cluburi și își vor încărca programul cu deplasări prin toată țara.

CFR Cluj - FCSB

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
FCSB și CFR Cluj au parte de un program extrem de încărcat în această toamnă. Primele două clasate din sezonul precedent al Superligii vor avea parte de deplasări foarte lungi în Cupa României. Echipa lui Dan Petrescu va trebui să călătorească până la Constanța, pentru meciul cu Farul, aceasta fiind cea mai lungă deplasare a ardelenilor.
Pentru celelalte două meciuri din grupă, CFR va avea de parcurs distanțe mult mai scurt. În prima etapă o vor întâlni pe rivala din oraș, iar apoi se deplasează la Dumbrăvița, unde întâlnesc echipa din Liga a 2-a.
"Am înţeles că jucăm 3 meciuri în deplasare, asta n-am înţeles-o. Restul, am înţeles că sunt grupe de 5 şi jucăm numai cu 3, nu ştiu.. sau 6, cât e aici? Sincer, nu prea înţeleg. Jucăm 6 echipe şi 3 meciuri numai… pai cum sunt 6 grupe dacă joc numai cu 3 echipe? Ar trebui 5 meciuri, nu?
Mai ales că jucăm 3 meciuri în deplasare… la ce program avem noi, 3 meciuri în deplasare ne mai trebuiau nouă acum. Va fi foarte greu. Voi rula tot lotul, vor juca jucători de la echipa a doua", a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă.
De cealaltă parte, FCSB va parcurge peste 2000 de km pentru deplasările din Cupă. Acest lucru îngreunează și mai mult programul încărcat al elevilor lui Nicolae Dică. Echipa bucureșteană avea de disputat 8 meciuri în luna octombrie: 5 în campionat și 3 în Conference League. La acest program s-a adăugat deplasarea din Cupă, de la Arad, unde FCSB o întâlnește pe UTA.
Peste 500 de km vor avea de parcurs roș-albaștri doar dus. Celelate două partide din Cupă se vor juca în luna noiembrie. Octavian popescu și compania trebuie să treacă și de Oțelul Galați și FC Botoșani pentru a se califica în sferturile competiției. Dacă luăm în calcul întreaga distanță parcursă de FCSB pentru meciurile de Cupă, atunci observăm că vicecampionii vor merge peste 2400 de km.
Citește și:

Programul meciurilor celor de la FCSB, CFR și Rapid în Cupa României

Etapa 1
  • UTA Arad – FCSB (18-20 octombrie)
  • U Cluj – CFR Cluj (18-20 octombrie)
  • Dumbrăvița – Rapid (18-20 octombrie)
Etapa 2
  • Oțelul Galați – FCSB (9-10 noiembrie)
  • Rapid – Farul (9-10 noiembrie)
  • Dumbrăvița – CFR Cluj (9-10 noiembrie)
Etapa 3
  • FC Botoșani – FCSB (7-8 decembrie)
  • U Cluj – Rapid (7-8 decembrie)
  • Farul – CFR Cluj (7-8 decembrie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo