Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miculescu, doar o umbră a jucătorului de la UTA în tricoul celor de la FCSB. Fostul său antrenor știe ce se întâmplă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/10/2022 la 18:38 GMT+3

David Miculescu, fotbalistul în vârstă de 21 de ani al celor de la FCSB, nu are evoluțiile mult așteptate în tricoul vicecampioanei României, fiind doar o umbră a jucătorului care impresiona în urmă cu câteva luni în tricoul celor de la UTA. Fostul său antrenor, Laszlo Balint, știe ce se întâmplă cu atacantul care nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor.

David Miculescu (FCSB - Viking Stavanger)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
David Miculescu a avut evoluții foarte bune în tricoul celor de la UTA Arad, sezonul trecut reușind să marcheze opt goluri în 38 de partide, în toate competițiile, iar forma sa excepțională l-a adus în vizorul mai multor echipe din SuperLiga.
Până la urmă, atacantul arădean a ales să semneze cu vicecampioana României, FCSB, formație care i-a achitat echipei din vestul țării 1,7 milioane de euro pentru a obține semnătura jucătorului de 21 de ani.
Ajuns în vară în curtea roș-albaștrilor, Miculescu este un jucător cu mult schimbat față de perioada în care evolua în orașul natal, prezențele sale în echipa lui Dică fiind, cel puțin în ultima perioadă, destul de sporadice. Până acum, a strâns 10 prezențe în întrecerea internă și alte 7 în Conference League, reușind în 1.081 de minute jucate patru goluri și o pasă decisivă.
CITEȘTE ȘI:

De ce nu excelează David Miculescu la FCSB

Fotbalistul de bandă are evoluții mult sub cele așteptate în vară, atunci când a fost transferat cu entuziasm de FCSB, echipă care garanta că Miculescu va fi mult mai bun decât în perioada petrecută la UTA. Timpul a trecut și David Miculescu a demonstrat că în tricoul roș-albastru nu mai poate fi același jucător care era în urmă cu jumătate de an la Arad.
Laszlo Balint, fostul antrenor al lui Miculescu de pe vremea când cei doi colaborau la Arad, a analizat prestațiile fotbalistului de 21 de ani și este de părere că David nu a crescut în joc și nu are evoluțiile așteptate deoarece este un fotbalist căruia nu îi place concurența.
"Crede-mă că poate deveni un jucător foarte bun, însă trebuie să-și asume concurența. Iar la FCSB concurența e acerbă pe postul de mijlocaș ofensiv dreapta, care cred eu că-i postul său. Îl are pe Cordea, care e OK, nu e chiar același profil, dar e tot stângaci, intră bine în interior, apare și la finalizare, iar acum e într-o formă excelentă. Cred că asta îl apasă.
Uite, în primul sezon de după promovare a fost o situație similară la UTA, când concurența era cu Denis Rusu, un fotbalist care, din păcate, a luat niște decizii greșite și acum e în Liga a 3-a. Și atunci, în condiții de concurență, David nu a dat randament. Apoi, în sezonul următor, când el a fost varianta principală, a crescut mult. A avut parte de continuitate, a început bine sezonul și a și avut cifre foarte bune", a declarat Laszlo Balint, pentru Gazeta Sporturilor.

FCSB renunță la jucătorii care au dezamăgit la Silkeborg

FCSB, cu mulți titulari rămași la București, pentru a fi odihniți la meciul din SuperLiga, cu Petrolul, a dezamăgit în deplasarea din Danemarca, în înfrângerea scor 0-5 suferită pe terenul lui Silkeborg.
Imediat după acest rezultat nefast, care nu îi aduce cinste vicecampioanei României, conducerea a anunțat că va lua măsuri și că va renunța la acei fotbaliști care nu au dat randamentul așteptat.
Primul pe lista de plecării, așa cum anunțase Eurosport încă de ieri, este Bogdan Rusu, vârful adus de la CS Mioveni. Acesta se va despărți cel mai probabil de formația din capitală în următoarea perioadă de mercato, iar pe lângă acesta alți trei jucători vor pleca de la FCSB, conform declarațiilor făcute de cei din conducere la DigiSport.
Astfel, și Răzvan Oaidă (24 de ani), Andrei Dumiter (23 de ani) şi Marco Dulca (23 de ani) vor părăsi gruparea condusă încă de Nicolae Dică, în iarnă. Niciunul nu a reuşit să impresioneze în acest sezon, ultimii doi fiind prezenţe meteorice printre titulari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo