Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pintilii, după primul succes pe bancă la FCSB: "E doar meritul lor și atât. Le-am dat plăcere la antrenamente"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/11/2022 la 23:58 GMT+2

FCSB s-a impus categoric, scor 3-1, în fața celor de la Rapid, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din SuperLiga. Roș-albaștrii au făcut cel mai bun meci al sezonului și vin în zona locurilor de play-off. Mihai Pintilii rămâne modest și nu își atribuie meritele după acest succes, fiind convins că rezultatul este al întregii echipe.

Mihai Pintilii (FCSB)

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB a obținut o victorie mare duminică seara, scor 3-1, în fața celor de la Rapid, pe Arena Națională, la capătul unui meci în care giuleștenii nu au avut un cuvânt de spus în fața vicecampioanei României, echipă care traversa un moment dificil și care s-a prezentat la meci doar cu antrenor interimar, în persoana lui Mihai Pintilii.
Astfel, în urma acestui rezultat, Pintilii obține primul succes la cârma bucureștenilor, însă afirmă că meritele sunt ale elevilor săi și anunță că mai multe detalii despre cine va prelua banca roș-albaștrilor vom afla după meciul cu FCU Craiova.
FCSB a deschis scorul prin Cordea, după doar 14 minute de joc, nu înainte ca oaspeții să aibă un gol anulat pe motiv de ofsaid. Roș-albaștrii și-au mărit ecartul, prin Andrea Compagno, care a făcut 2-0, ca mai apoi Tavi Popescu să toarne definitiv plumb în ghetele feroviarilor, punctând și cel de-al treilea gol în poarta lui Moldovan.
Rapid, rămasă în 10 oameni, după eliminarea lui Morais, a micșorat diferența de la punctul cu var, însă golul lui Dugandzic, din penalty, a fost insuficient pentru trupa lui Adi Mutu, care nu a mai putut reveni în joc și pleacă astfel învinsă de pe Arena Națională.
În urma acestui rezultat, FCSB pune trei puncte în clasament și urcă pe poziția a șaptea, cu 23 de puncte, la trei în spatele Petrolului, ocupanta ultimei poziții din play-off, formație care are însă și două meciuri în plus.
La finalul duelului la care au asistat 31.233 de fani, număr record pentru acest sezon din SuperLiga, Mihai Pintilii, cel care s-a aflat la al doilea meci pe banca vicecampioanei, și-a lăudat elevii pentru rezultatul obținut, dar și întreg staff-ul care i-a fost alături în această perioadă.
CITEȘTE ȘI:

Mihai Pintilii, despre renașterea fotbaliștilor de la FCSB: "Le-am dat plăcere la antrenamente"

"E meritul jucătorilor, îi felicit. E doar meritul lor și atât. Au demonstrat și și-au demonstrat lor că merită să fie la Steaua (n.r. FCSB).
Am făcut un pressing, asta le-am spus și băieților, că vreau să începem foarte tare, să facem pressing sus, pentru că linia lor de fund nu are o viteză foarte mare, iar Săpunaru și Grigore au o vârstă.
N-am fost doar eu, au fost Marius Popa, Thomas Neubert, Lucian Filip, Ovidiu Petre, toți ne-am pus laolaltă și am spus că trebuie să le ridicăm moralul. Le-am dat plăcere la antrenamente, jocurile cu mingea, că astea le plac, pentru astea s-au apucat de fotbal. A contat și vizita suporterilor de aseară.
Să dea Dumnezeu să câștigăm și cu Galațiul și meciul următor (n.r. cu U Craiova 1948) și apoi veți vedea (n.r. dacă va rămâne sau nu principal). Octavian Popescu are talent extraordinar de mult, dar a fost o decădere, sper să țină ritmul pe care l-a avut în seara asta", a declarat Mihai Pintilii, la finalul meciului cu Rapid, pentru DigiSport.
Următorul meci pentru FCSB este acum în Cupa României, în deplasare, la Galați, cu divizionara secundă Oțelul, joi, 10 noiembrie, de la ora 21:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo