Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele sancțiuni după scandalul de la U Craiova - Rapid! Clubul gazdă și Săpunaru au primit amenzi

Nicu Savin

Publicat 13/09/2022 la 18:53 GMT+3

Partida dintre U Craiova 1948 și Rapid a fost marcată de incidentele grave de la final, care l-au avut în prim plan pe Cristi Săpunaru, care s-a răfuit cu un fan al oltenilor, prezent inexplicabil în zona vestiarelor. Atât clubul gazdă, cât și căpitanul giuleștenilor s-au numărt printre părțile amendate de Jandarmerie, dar sancțiunile anunțate sunt infime în raport cu gravitatea faptelor.

Săpunaru a fost implicat, din nou, în incidente grave. Sursa foto: Antena Sport

Credit imagine: Eurosport

U Craiova 1948 a câștigat cu 1-0 meciul cu Rapid, din etapa a 10 a SuperLigii, iar nervii au cedat la finalul disputei. Giuleștenii au avut parte de o primire ostilă la Târgu Jiu, acolo unde s-a jucat partida, iar în zona vestiarelor a avut loc o răfuială între jucători, oficiali și fani ai oltenilor.
Un suporter a pătruns nepermis în acea zonă și i-a ceut socoteală lui Săpunaru, pe care l-a acuzat de un comportament neadecvat. Căpitanul Rapidului a reacționat vehement și cu greu a fost oprit să nu se ia la bătaie cu fanul respectiv. Din fericire, lucrurile s-au calmat înainte de a se ajunge la lucruri mai grave, dar episodul rămâne unul regretabil pentru toate părțile implicate.
Citește și:

Săpunaru și U Craiova 1948 au primit amenzi infime după scandalul de la Târgu Jiu

Astăzi, "scandalagiii" au aflat primele sancțiuni pe care le-au primit. Jandarmeria Mobilă din Craiova a emis un comunicat prin care anunță că 18 persoane și clubul organizator au primit amenzi. Conform gsp.ro, 5 dintre aceste persoane sunt reprezentanți ai celor două echipe, iar printre ei se află și Cristi Săpunaru. Cumulul amenzilor încasate de membrii echipelor este de 4000 de lei. U Craiova 1948 a fost amendată cu 3000 de lei.
"În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:
Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei. Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.
Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.
Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal", este comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.
Amenzile anunțat de Jandarmerie sunt infime în raport cu gravitatea incidentelor. Fiecare parte și-a susținut dreptatea după episodul regretabil de la finalul meciului și probabil că toți cei implicați vor fi judecați de Comisiile de Disciplă ale LPF, care ar putea dicta noi amenzi sau chiar suspendări.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo