Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme la FC Argeș! După Marius Croitoru, un alt om important din club și-a dat demisia

Tibi Munteanu

Actualizat 08/03/2023 la 15:48 GMT+2

După o perioadă teribilă din punct de vedere sportiv, FC Argeș se confruntă cu mari probleme și la nivel de staff tehnic, pentru că echipa a rămas fără antrenor cu o etapă înaintea terminării sezonului regular, cu un play-out dificil în față.

Jucători FC Argeș

Credit imagine: facebook

FC Argeș traversează o perioadă tensionată atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric, pentru că după anunțul de ieri cu demisia antrenorului principal, Marius Croitoru, un alt nume important din staff-ul tehnic a decis astăzi să urmeze același drum și a lansat noi acuzații cu privire la modul în care este gestionat clubul.
Piteștenii sunt penultimii în clasament, cu doar 27 de puncte acumulate după 29 de etape, având în față un play-out complicat în care trebuie să lupte pentru evitarea retrogradării în liga secundă.

După Croitoru, a demisionat și antrenorul secund

Cu doar 3 zile înainte de disputarea ultimului meci din campionatul regulat este un adevărat haos la penultima clasată, FC Argeș. Au trecut mai mult de 4 luni de la ultimul succes în Superligă pentru piteșteni, acesta fiind pe 30 octombrie 2022, când au învins la limită cu 1-0 în deplasare la UTA Arad. În ultimul meci disputat, "vulturii violeți" au smuls un punct cu FC Voluntari, însă prestația a lăsat mult de dorit, astfel că tensiunile din jurul clubului s-au intensificat.
Ieri, antrenorul principal Marius Croitoru și-a anunțat demisia, iar echipa ar fi urmat să fie condusă de către secundul Constantin Schumacher, însă și acesta, la rândul său, a decis să facă un pas în spate, fiind total nemulțumit de cum se desfășoară lucrurile la club, fanii fiind, de asemenea, dezamăgiți.
Tehnicianul de 46 de ani a anunțat că demisia sa vine în contextul implicării exagerate a unui sponsor al clubului la echipa din Trivale, dar și a faptului că nu ar fi preluat interimatul, ci ar fi fost în continuare secundul lui Dragoș Radu. Astfel, FC Argeș a rămas în situația ingrată de a nu avea niciun membru al staff-ului care să dețină licența PRO. Conform stiripesurse.ro, Schumacher a explicat care este motivul din spatele deciziei sale.
"Decizia a fost luată de altcineva, de un sponsor al clubului. Este păcat! La un club atât de mare ca FC Argeș, decide un om care dă 2-3 lei.
Nu pot să fiu secundul lui Dragoș Radu, îmi este prieten și nu putem să încurcăm lucrurile. Îmi doresc ca echipa să scape de la retrogradre. Când a venit Marius Croitoru pe bancă, am vorbit cu domnul primar că voi sta la echipă cât timp stă Marius pe bancă și că nu voi mai accepta rolul de antrenor secund", a transmis Constantin Schumacher.
Citește și:

FC Argeș, în căutarea unui antrenor cu licență PRO

În urma plecării anunțate de Constantin Schumacher, conducerea celor de la FC Argeș trebuie să găsească în cel mult 30 de zile un antrenor care să dețină licența PRO, chiar dacă ar putea fi un rol mai mult formal, cum s-a întâmplat de curând și la FCSB cu Leonard Strizu.
Pentru piteșteni urmează duelul de pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, programat sâmbătă de la ora 17:30, iar în lipsa lui Croitoru și Schumacher, echipa va fi condusă de Dragoș Radu, fost fotbalist al echipei.
Demisia lui Schumacher era previzibilă în contextul în care după ultima partidă, cu FC Voluntari, acesta a avut o reacție dură la adresa jucătorilor săi, care nu iau cele mai bune decizii sau fac greșeli pe care staff-ul tehnic încearcă să le facă dispărute.
"Iar am pierdut, iar vin cu cuvinte că încercăm, facem, dregem. Dar fotbalul nu te iartă. Cred că sunt foarte multe greșeli personale pe care le-am făcut în campionatul ăsta și am luat multe goluri pe greșeli. Este un moment greu, se simte lucrul ăsta și în vestiar, și în cadrul clubului. Dar sper ca echipa să scape de pe acest loc și să vină o victorie, să ne bucurăm și noi.
Am în cap foarte multe greșeli personale după care am luat goluri. Nu vreau să acuz un jucător anume, dar e greu ca echipa să mai revină, în situația în care este. Este o dorință foarte mare la Pitești, încercăm. Nu știu dacă pleacă Marius Croitoru, conducerea decide. El a încercat să le ridice moralul, pentru că avem un meci peste patru zile. Acum ne batem cu echipe care sunt ca noi, în play-out, la nivelul nostru.
Cred că în orice moment din cele 90 de minute trebuie să ai sacrificiu. Așa poți să scoți ceva la fiecare fază. Trebuie să înțeleagă cu toții acest lucru, pentru că trebuie să scoatem echipa de acolo", declarase Costantin Schumacher după egalul 0-0 cu ilfovenii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo