Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ziua despărțirilor în SuperLiga! După Dică și Poenaru, încă un antrenor a fost demis

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/11/2022 la 16:13 GMT+2

Ilie Poenaru a întrerupt marți dimineața colaborarea cu echipa pe care a antrenat-o în acest sezon, UTA Arad, tehnicianul și conducerea clubului ajungând la un numitor comun în ceea ce privește încheierea raporturilor contractuale. Acum, Poenaru este favorit să o preia pe FCSB, echipă rămasă fără antrenor, după demisia lui Nicolae Dică.

Florin Tănase (FCSB), în meciul cu CS Mioveni

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
UPDATE: Clubul de fotbal CS Mioveni a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că renunţă la serviciile antrenorului principal Flavius Stoican.
"În urma unei analize a rezultatelor din ultima perioadă, Consiliul Director a luat în această dimineaţă mai multe măsuri în ceea ce priveşte banca tehnică. Astfel, s-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu antrenorul principal Flavius Stoican. În aceeaşi termeni s-au încetat raporturile contractuale şi cu secundul Bobi Verdeş şi antrenorul de portari, Emilian Dolha.
Conducerea clubului le mulţumeşte pentru munca depusă la echipă şi le urează succes în continuare", se precizează în comunicatul citat. De pregătirea echipei argeşene se va ocupa în perioada următoare antrenorul Marius Stoica, staff-ul său fiind format din secunzii Iordan Eftimie şi Iulian Preda, antrenorul de portari Iulian Ilie şi preparatorul fizic Vlad Ţăran.
Flavius Stoican se afla la conducerea formaţiei CS Mioveni din 24 august, când l-a înlocuit în funcţie pe Alexandru Pelici. În cele 16 etape disputate până acum, echipa CS Mioveni a înregistrat 1 victorie, 5 egaluri şi 10 înfrângeri, ocupând în prezent ultimul loc în clasamentul Superligii, cu 8 puncte.
UPDATE: Ilie Poenaru nu va lua imediat o decizie în ceea ce privește semnarea unui contract cu FCSB, întrucât acesta ar avea o ofertă și de la FC U Craiova, o altă echipă rămasă recent fără antrenor. Fostul antrenor al UTA-ei ar părea mai atras de oferta oltenilor, astfel că rămâne de văzut care dintre cele două echipe îi va obține semnătura.
Deși a eșuat la UTA, Poenaru reprezintă astfel o variantă pentru mai multe cluburi din SuperLiga, după ce a reușit în sezonul 2020-2021 calificarea în play-off cu Academica Clinceni.
Știrea inițială
Rezultatele nefaste înregistrate în ultimele etape, atunci când a bifat cinci înfrângeri în șase partide, i-au fost fatale lui Ilie Poenaru, care s-a despărțit marți dimineața, pe cale amiabilă, de formația din vestul țării.
Este așadar cea de-a doua întrerupere de contract din prima ligă de astăzi, după cea a lui Nicolae Dică, care a luat în urmă cu scurt timp decizia să demisioneze de la FCSB.
În acest context, Ilie Poenaru devine prima variantă pentru a prelua banca vicecampioanei, formație rămasă fără antrenor principal după plecarea lui Dică.
CITEȘTE ȘI:

Poenaru pleacă de la UTA și este prima variantă pentru FCSB

Zilele lui Ilie Poenaru erau numărate în funcția de antrenor al celor de la UTA Arad. Acesta a dat semne că nu va mai continua la cârma echipei după ultima înfrângere, cea cu Argeș, scor 0-1, chiar pe teren propriu.
Poenaru a avut luni o discuție cu președintele clubului, Alexandru Meszar, iar împreună au decis să pună punct colaborării, în ciuda faptului că acesta avea contract cu arădenii până la finele acestui sezon.
Marți dimineața, gruparea din Arad a anunțat oficial despărțirea de Ilie Poenaru, dar și de staff-ul său, printr-un comunicat transmis pe site-ul clubului.
"La solicitarea antrenorului Ilie Poenaru și a staff-ului său tehnic, clubul UTA anunță rezilierea de comun acord a contractelor acestora. Le mulțumim tuturor pentru perioada petrecută la Arad și le dorim mult succes în viitor!", se arată în mesajul postat de arădeni.
După plecarea de la cârma "Bătrânei Doamne", Poenaru reprezintă prima variantă pentru banca celor de la FCSB, echipă care a rămas fără antrenor după eșecul de la Unversitatea Cluj.
Înfrângerea a fost picătura care a umplu paharul, așa că Nicolae Dică nu a mai stat pe gânduri și și-a prezentat demisia în fața șefilor clubului, iar un anunț oficial este așteptat în orele următoare.
Dică și-a terminat al doilea mandat la gruparea din Berceni cu un bilanț de 9 victorii, 7 egaluri și 7 înfrângeri. Antrenorul de 42 de ani lasă echipa pe locul 7 în SuperLiga, la 3 puncte distanță de ultimul loc care duce în play-off, ocupat de Petrolul, cu mențiunea că FCSB are două meciuri în minus față de ploieșteni.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo