Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Come-back în Bănie! Laurențiu Reghecampf a semnat cu Universitatea Craiova și este noul antrenor al oltenilor

Maria Olteanu

Actualizat 26/07/2023 la 00:08 GMT+3

Universitatea Craiova va schimba antrenorul după doar două etape scurse din noul sezon. Eugen Neagoe a ajuns la o înțelegere cu Mihai Rotaru pentru a încheia colaborarea, iar locul său pe banca tehnică a fost preluat de Laurențiu Reghecampf, care a revenit în Bănie la un an de la plecare.

Laurențiu Reghecampf (Universitatea Craiova)

Credit imagine: facebook

UPDATE: La ora 00:00, Universitatea Craiova a anunțat că noul antrenor al echipei este Laurențiu Reghecampf, cel care vine să îi preia pe olteni după ce Eugen Neagoe și clubul au ajuns de comun acord la rezilierea contractului.
Cei de la Craiova au ținut neapărat să anunțe venirea lui Reghecampf pe data de 26 iulie, pentru că tot pe 26 iulie îl numiseră și în urmă cu doi ani la cârma echipei.
"𝐌𝐢𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐞𝐠𝐡𝐞?
OFICIAL | Laurențiu Reghecampf este noul antrenor al Științei!
Laurențiu Reghecampf revine pe banca tehnică a Universității Craiova. Suporterii alb-albaștri îl cunosc deja pe experimentatul tehnician, Știința, sub îndrumarea sa, arătând un fotbal așa cum ne dorim cu toții, ofensiv și spectaculos.
Succes, Laurențiu, și abia așteptăm să duci “Campioana unei Mari Iubiri” acolo unde îi este locul!", se arată în mesajul postat de olteni pe pagina de Facebook.
Știrea inițială
Universitatea Craiova are 4 puncte după primele două etape din Liga 1, dar rezultatele nu l-au mulțumit pe patronul Mihai Rotaru, care a aplicat și de această dată aceeași strategie: a umblat la nivelul băncii tehnice.
Eugen Neagoe fusese numit în funcție în luna ianuarie a acestui an și promitea la prima sa conferință de presă în calitate de antrenor al Craiovei că va reuși eventul cu trupa din Bănie.
Lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi dorit craiovenii, care au ratat și titlu, dar și preliminariile cupelor europene.
Craiova a debutat cu succes în noua stagiune, 2-0 cu Dinamo, dar a pierdut două puncte importante în economia clasamentului pe teren propriu, cu nou-promovata Oțelul Galați, după remiza 0-0 din a doua rundă.
La nici 24 de ore de la egal, Mihai Rotaru a decis să schimbe din nou banca tehnică. Clubul din sudul țării a anunțat că Eugen Neagoe nu mai este tehnicianul echipei.
Variantele lui Rotaru pentru banca Universității au fost Laurențiu Reghecampf și Marius Șumudică, iar potrivit GSP prima variantă este cea câștigătoare.
Așadar, Reghecampf este aproape de revenirea în Bănie la aproximativ un an de când s-a despărțit de trupa din sudul țării, fiind preferat de Rotaru pentru a-i conduce pe olteni spre îndeplinirea obiectivelor.
Conform sursei citate, Reghecampf va semna un contract valabil până la finalul aceste stagiuni, până în iunie 2024. După mai multe ore de negocieri, cele două părți au ajuns la o înțelegere, iar Reghecampf va semna în această seară noul contract cu Universitatea Craiova, ulterior urmând a fi prezentat ca noul antrenor al alb-albaștrilor.
CITEȘTE ȘI:

Prima reacție după ce Reghecampf s-ar fi înțeles cu Rotaru pentru a o prelua pe Craiova

Laurențiu Reghecampf are șanse mari să revină astfel în Bănie, după ce a mai stat la timona oltenilor și în ediția 2021-2022. În vara anului trecut s-a despărțit de olteni și a ajuns la Neftchi Baku, în Azerbaidjan, acolo unde în această vară a fost înlocuit cu Adi Mutu.
După ce presa a scris despre înțelegerea lui Reghecampf cu echipa din Bănie, Gică Craioveanu, cel care ocupa postul de director de imagine la Universitata Craiova până în urmă cu câteva zile, a vorbit despre mutările efectuate la nivelul băncii tehnice.
"Sunt de acord cu lumea care spune că a fost un meci slab, modest cu Dinamo. S-a câștigat meciul datorită experienței și a jucătorilor decisivi, cum a fost Mitriță în acest caz. Aseară am făcut un meci foarte bun, au fost trei ocazii uriașe, trei bare. A fost un fotbal cursiv, dar asta e. S-a hotărât de comun acord, așa am înțeles. Pentru mine e o surpriză.
Se pare că va fi Reghe 99% sau 100%. Făcuse o treabă bună atunci când a fost la noi și sper să fie din nou inspirat. Până la urmă, depinzi de inspirație în fotbal. Eu cred că cea mai importantă variantă a fost Reghe și foarte puțin s-au luat în calcul celelalte variante. Repet, Reghe a făcut o treabă foarte, foarte bună ultima oară când a fost antrenor și pe toți ne-a surprins că a plecat.
D-asta consider că Mihai Rotaru a decis ca Reghe să revină. Echipa lui știai ce joacă, era o echipă de autor, cu personalitate, cu jucători pe care îi vedeai că voiau. Sper să facă o treabă bună pentru că e un an foarte important pentru noi", a spus Gică Craioveanu, la Digisport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo