Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB își poate asigura titlul în etapa intermediară! Două condiții de îndeplinit

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/04/2024 la 09:51 GMT+3

FCSB este tot mai aproape de primul titlu din ultimii 9 ani. Echipa antrenată de Elias Charalambous se află la 11 puncte distanță de ocupanta locului 2, Universitatea Craiova, și poate să-și adjudece trofeul SuperLigii chiar în următoarea etapă, care va fi una intermediară.

FCSB

Credit imagine: facebook

Articol scris de Daniel Kerekes
FCSB ar fi putut să se încoroneze ca noua campioană a României la finalul etapei trecute, dar nu a fost cazul. Echipa din capitală avea nevoie să câștige derby-ul cu Rapid de pe teren propriu, iar Universitatea Craiova ar fi trebuit să nu câștige în deplasarea de la Sepsi.
Aceste condiții nu s-au îndeplinit: FCSB a reușit doar un egal, scor 2-2, pe Arena Națională, împotriva Rapidului, iar Craiova a învins-o pe Sepsi cu 3-1, apropiindu-se la 11 puncte de lider.
Roș-albaștrii își fac din nou calcule, în așteptarea titlului despre care se spune că este doar o chestiune de timp până va ajunge pe Arena Națională. În acest moment, liderul are un total de 45 de puncte, iar următoarea clasată are 34.
Citește și:

FCSB poate deveni campioană încă de joi

Pentru a-și asigura titlul încă din etapa a 6-a a play-off-ului, FCSB are nevoie să câștige pe terenul lui Sepsi, miercuri, de la ora 21:45. Dacă roș-albaștrii se impun, se vor distanța la 14 puncte de Craiova, și doar o victorie a oltenilor împotriva CFR-ului iar face pe aceștia să mai aștepte câteva zile pentru a sărbători titlul.
În cazul în care FCSB obține toate cele trei puncte la Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova trebuie să câștige la rândul ei pe teren propriu, joi, împotriva CFR-ului. Dacă oltenii calcă greșit împotriva "feroviarilor", FCSB va putea sărbători titlul cu 4 etape înainte de final.
Acesta ar fi cel mai "rapid" titlu câștigat de la implementarea sistemului cu play-off/play-out. În cele 9 sezoane cu acest format, echipele campioane și-au asigurat titlul cel mai devreme în penultima etapă a sezonului. Astfel, vorbim deja despre cel mai dezechilibrat play-off din istoria fotbalului românesc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo