Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit de ce a acceptat să revină la "U" Cluj! "A fost o perioadă grea"

Bianca Dumitru

Publicat 25/08/2023 la 18:49 GMT+3

Universitatea Cluj s-a despărțit în această săptămână de Toni Petrea, în locul căruia a sosit pe banca tehnică Ioan Ovidiu Sabău, cel care a mai pregătit echipa și în sezonul trecut. Antrenorul a explicat motivele pentru care a ales să se întoarcă la "U".

Ioan Ovidiu Sabău (Universitatea Cluj)

Credit imagine: facebook

Universitatea Cluj l-a demis în această săptămână pe Toni Petrea, care fusese numit în funcție pe 9 iunie și care lasă echipa după numai șase etape, cu un bilanț de o victorie, trei remize și două înfrângeri, pe locul 12 în SuperLigă.
Noul antrenor al clujenilor este Ioan Ovidiu Sabău, care a mai stat pe banca Universității Cluj și în precedentul sezon competițional, când a condus echipa până în finala Cupei României.
În această vară, presa din România a anunțat că tehnicianul a fost cerut înapoi și înaintea derby-ului cu CFR Cluj, spunându-se că acesta a refuzat să se întoarcă la "U".
Acum, după ce a preluat din nou echipa, Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre motivele care l-au determinat să revină. Antrenorul a spus că problema cu care s-a confruntat în sezonul trecut a fost presiunea care s-a pus pe umerii săi.
Sabău a punctat că acum are o altă stare emoțională și că este pregătit pentru noile provocări pe care le-ar putea întâmpina în actuala stagiune.
Citește și:

Sabău, despre motivele pentru care a revenit la "U"

"S-a schimbat starea mea emoțională. Este singurul lucru. Dacă n-ar fi fost ceva care să nu funcționeze între mine și conducere, lucrurile s-ar fi aflat. Am mers pe aceeași linie clară, a fost o chestiune emoțională, a fost o perioadă grea pentru mine.
Acea adrenalină, acea stare de spirit, n-am mai avut-o și marea răspundere pe care am avut-o într-un timp atât de scurt, să salvez această echipă, m-a încărcat foarte mult.
Când îți pasă de ceva, este normal că ești implicat și sentimental. Asta e și un motiv pentru care am acceptat și în acest moment să revin. Nu este ușor, dar sunt provocări noi și vreau să mulțumesc, să le dau această satisfacție, mulțumire, suporterilor.
Foarte scurt, 10 minute au durat negocierile. Nu am discutat despre contract înainte de meciul cu CFR. Și nu e că n-am vrut să accept pentru că era un meci greu, că era un derby și să nu risc. Am auzit și astfel de voci. Eu eram plecat oricum din țară, eram plecat în Olanda. M-am întors abia duminică dimineața", a declarat Ioan Ovidiu Sabău.
Antrenorul va debuta în sezonul 2023/24 la "U" Cluj luni după-amiază, în deplasarea cu FC Hermannstadt, contând pentru a 7-a etapă a SuperLigii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo