Lusitanii au deschis scorul rapid, prin Renato Sanches (2), apoi Dusan Vlahovic a ratat şansa egalării (12), trimiţând mingea în bară. Serbia a egalat prin Dusan Tadic (33), iar golul victoriei a fost marcat de Aleksandar Mitrovic (90), cu o lovitură de cap, din centrarea aceluiaşi Tadic.
Portugaliei îi era suficient egalul pentru a obţine calificarea directă, în timp ce Serbia era obligată să câştige. Acum Portugalia va fi nevoită să joace la baraj, dar acolo va fi cap de serie, astfel că, teoretic, are șanse bune să ajungă la turneul final.
Totuși, frustrarea e enormă pentru portughezi, care, cu două etape rămase de disputat, păreau ca și calificați la turneul final. Doar că Ronaldo&Co au făcut egal în Irlanda, pentru ca aseară să piardă pe teren propriu cu Serbia.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
La final, Ronaldo a gesticulat violent către Fernando Santos, părând că îi reproșează acestuia detalii tehnico-tactice. Selecționerul Portugaliei a explicat, însă, în conferința de presă, că frustrarea lui CR7 venea din altă parte.
"A spus că, în Serbia, a marcat un gol perfect valabil, în final, și nu a fost validat. Era nefericit, e normal, e frustrat, ca noi toți", a spus Fernando Santos, după meci, potrivit Abola.
CITEȘTE ȘI:
"GENERAȚIA DE AUR", INTRERZISĂ LA NAȚIONALĂ. CINE VINE ÎN LOCUL LUI RĂDOI?

Ce s-a întâmplat în primăvară la Serbia - Portugalia 2-2

Partida din tur, la care a făcut referire antrenorul Portugaliei a avut o istorie aparte. După ce a condus cu 2-0, grație dublei lui Diogo Jota, Portugalia s-a văzut egalată la Belgrad. În ultimul minut, Ronaldo a înscris un gol perfect valabil, însă arbitrul nu l-a validat, considerând că mingea nu a trecut linia porții. Cum nu a existat tehnologie de linia porții, portughezii au trebuit să se bazeze pe vigilența centralului și asistentului și, în mod greșit, niciunul nu a sesizat că balonul a trecut linia porții cu întreaga circumferință.
Imediat după fază, Ronaldo a fost un car de nervi: s-a certat cu arbitrul, pentru ca apoi să dea cu banderola de căpitan de pământ și să plece spre vestiare. Mulți s-au grăbit să îl acuze pe lusitan pentru atitudinea sa, în special pentru modul în care a aruncat banderola.
"Să fiu căpitanul Portugaliei este o onoare imensă, reprezintă unul dintre privilegiile vieții mele. Am dat mereu totul pentru țară și așa voi face în continuare, nimic nu se va schimba. Dar există momente dificile pe care trebuie să le gestionez, mai ales când o întreagă națiune este rănită. Țin capul sus și sunt gata de viitoarea provocare! Haide, Portugalia!", a scris Ronaldo pe Instagram după acea partidă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Ligue 1
Nemulțumiri la PSG! Ce a cerut Luis Campos în ultimele zile ale perioadei de mercato
28/08/2022 LA 13:09
League Cup
DRA-MA-TIC! Liverpool a câștigat Cupa Ligii, după 11-10 la lovituri de departajare, cu Chelsea
27/02/2022 LA 19:31