Prima reprezentativă nu s-a calificat de 24 de ani la un Mondial, iar Rădoi, care a reușit și lucruri bune în mandatul său - schimbul de generații - a ales să plece.
"E ultima mea conferință ca selecționer. Nu voi mai continua la echipa națională. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu e vorba de o demisie pentru că mi s-a încheiat contractul cu Federația Română de Fotbal și am decis să nu îmi prelungesc. Le-am spus deja băieților, deși nu mi-a fost ușor", a spus Rădoi la conferința de presă, punctând că nu mai există cale de întoarcere.
Citește și:
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
CE ADVERSARI AR FI PUTUT ÎNTÂLNI ROMÂNIA ÎN BARAJUL PENTRU MONDIAL! MISIUNEA AR FI FOST INFERNALĂ

Ce variante are Burleanu pentru România: favoriții să îi ia locul lui Rădoi

Răzvan Burleanu va trebui să găsească un înlocuitor pentru Rădoi, iar misiunea nu e deloc uşoară, în contextul lipsei de valoare a antrenorilor români. FRF nu ia în calcul un tehnician străin, după experienţa neplăcută du Daum, astfel că şefii fotbalului vor trebui să se descurce cu ce au la dispoziţie. În contextul în care Hagi și Dan Petrescu, doi antrenori care și-au confirmat valoarea nu sunt luați în calcul de Federație (lucru confirmat aseară de Gică Popescu și Ciprian Marica), demersul Federației e și mai complicat.
Varianta ideală ar fi fost Olăroiu, dar acesta a preferat încă o dată banii arabilor, semnând în urmă cu o săptămână cu o formaţie de la mijlocul clasamentului din Emirate. Ca atare, există 3 variante pentru Federaţie pentru a-l înlocui pe Rădoi, dar e posibil pe această listă să apară şi alte nume.
Primul şi cel mai probabil viitor selecţioner este Ladislau Boloni. Acesta are marele avantaj al experienţei şi al faptului că este liber de contract. Fostul mare fotbalist a lăsat deja de înţeles că ar fi dispus să preia naţionala pe care a mai pregătit-o în urmă cu aproape 20 de ani.
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale", spunea Loţi acum mai puţin de o lună.
O a doua variantă este Edi Iordănescu, liber de contract după ultimele derapaje ale conducerii FCSB. Tehnicianul a înţeles că la gruparea roş-albastră nu se poate face performanţă şi a lăsat haosul şi incertitudinile de acolo, fără să aibă vreo pretenție financiară. Pentru postul de selecţioner? Foarte posibil, altfel un antrenor ca Iordănescu Jr probabil nu ar fi cedat atât de ușor în relațiile cu oficialii ocupantei locului secund în Liga 1.

Burleanu îl vrea pe Mutu, dar acesta nu a demonstrat nimic

Din câte se pare, Burleanu are relații excelente cu Mutu și, în consecință, l-ar dori pe acest la prima reprezentativă. Federația are mereu grijă la imagine, iar "Briliantul" ar oferi un mare plus din acest punct de vedere. Deși, ca antrenor, încă nu a demonstrat mai nimic.
Recent, Adrian Mutu a plecat de la FC U Craiova 1948, echipă pe care a preluat-o în această vară, fiind liber de contract în acest moment. Acesta a mai lucrat cu Federația Română de Fotbal, cu care a rămas în relații bune, după ce a fost selecționerul naționalei de tineret a României, cu care a participat la Campionatul European U21 din acest an. Astfel, Adrian Mutu este aproape să îi calce pe urme lui Mirel Rădoi, care a trecut și el pe la tineret, înainte de a prelua naționala de seniori.
Adrian Mutu a preluat naționala de tineret a României în 2019, după ce Mirel Rădoi a fost numit selecționerul primei reprezentative. Acesta s-a calificat pentru turneul final din Ungaria și Slovenia, acolo unde România a făcut parte dintr-o grupă de foc, cu Olanda, Germania și Ungaria.
Selecționata lui Adrian Mutu a fost foarte aproape de o calificare în semifinalele competiției, după o victorie cu Ungaria și două remize cu Olanda și Germania. După trei partide, România a încheiat la egalitate de puncte cu Germania și Olanda, 5 la număr, dar a încheiat pe locul 3 grupa, departajarea fiind făcută în funcție de golaveraj.
La FC U Craiova, Adrian Mutu a rezistat doar 11 etape, acesta despărțindu-se de nou-promovată după meciul contra rivalei din oraș, Universitatea Craiova. Pe banca oltenilor, Adrian Mutu a înregistrat trei victorii, trei remize și șase înfrângeri în toate competițiile.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10