Fostul atacant al lui Liverpool e gata de orice pentru Senegal, țară pe care a dus-o spre câștigarea Cupei Africii, după o finală contra Egiptului lui Salah.
A fost primul titlu din istorie pentru naționala lui Mane, dar istoria turneului se putea scrie cu totul diferit. În meciul cu naționala Insulelor Capului Verde, actualul jucător al lui Bayern a suferit o comoție, după ce portarul Vozinha l-a lovit rău în zona capului. Protocolul medical urma să-l lase pe Sadio în afara sferturilor de finală, dar atacantul de bandă a făcut totul pentru a fi pe teren. În ciuda refuzului clubului Liverpool, al personalului medical senegalez, al antrenorilor și al Federației, Mane nu a luat în niciun moment în calcul să lipsească de pe teren în confruntarea din sferturi, cu Guineea Ecuatorială.

Mane, dispus la orice sacrificiu pentru a-și ajuta naționala

Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM 2 MINUTE
Pentru a juca, Mane s-a oferit să semneze un contract prin care se precizeze că un eventual deces pe teren ar fi exclusiv din vina lui. Senegalezul a făcut dezvăluirea acum, la jumătate de an de la acel moment, pentru Pro Direct Soccer France.
"Când m-am accidentat împotriva Capului Verde și am avut o comoție, Liverpool a făcut o presiune uriașă asupra Federației și a scris o scrisoare către FIFA, în care spunea că am nevoie de cel puțin cinci zile libere, ceea ce înseamna să ratez sfertul de finală", și-a început povestirea Mane. El a apelat la președintele Federației pentru a fi ajutat și, pentru că a înțeles teama avută de toți cei implicați, s-a oferit să semneze un contract prin care să îi scutească pe toți de eventuale repercusiuni. "Înțeleg că nu ar trebui să joc, dar hai să facem un contract. Va fi responsabilitatea mea, o să semnez. Dacă mor, puteți spune că este vina mea în întregime. Nu este vina nimănui. Mi-au spus: 'Sadio, nu poți juca', dar le-am zis clar: 'nu, nu, nici nu se pune problema. Semnez și intru pe teren'!", a mai spus noul jucător al lui Bayern.
Mane și-a ajutat echipa în sfertul cu Guineea Ecutatorială, câștigat cu 3-1 de Senegal, care apoi, cum am precizat deja, avea să câștige și competiția, după un ultim act dramatic contra Egiptului.
Premier League
Brentford - Manchester United 4-0 | David De Gea a cerut să fie intervievat: "Eu am pierdut meciul"
ACUM 3 ORE
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 12 ORE