Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Contra are un contract ciudat la Al Ittihad! Românul a avut probleme medicale la ultimul meci

Nicu Savin

Publicat 24/06/2022 la 16:44 GMT+3

Cosmin Contra nu traversează o perioadă prea bună la Al Ittihad. Echipa românului este la un pas să piardă titlul în Arabia Saudită, iar stresul l-a cotropit pe antrenor la ultimul meci, acuzând probleme medicale. Situația fostului selecționer este complicată, iar presa saudită a scos la iveală faptul că al său contract a expirat de curând și clubul i-a făcut unul nou, doar pentru o periadă scurtă

Cosmin Contra

Credit imagine: Getty Images

Cosmin Contra a avut un parcurs de vis în prima sa parte a aventurii de la Al Ittihad, dar totul se poate termina cu un adevărat coșmar pentru fostul selecționer. În primele 19 meciuri în care a stat pe banca formației din Jeddah, Contra a înregistrat un singur eșec și a avut și o serie de 10 succese la rând.
Astfel, Al Ittihad s-a instalat confortabil pe prima poziție, profitând și de o primă parte a sezonului foarte slabă a celorlalte echipe mari din Arabia Saudită: Al Hilal și Al Nasr. Cu 5 etape înainte de final, Al Ittihad avea 8 puncte în plus în fața celor de la Al Hilal, dar în 3 etape echipa lui Contra a luat un singur punct și cele două echipe au ajuns la egalitate de puncte.
În penultima etapă, Al Ittihad și Al Hilal au câștigat, dar echipa lui Contra a căzut pe locul doi, având un golaveraj mai slab. În partida din deplasare cu El Ettifaq, formația românului a fost condusă cu 1-0 până spre final, dar a areușit să câștige cu 3-1. Contra a avut serioase probleme medicale în ultimele minute și s-a așezat pe bancă, vizibil afectat. Probabil căldura excesivă și stresul maxim la care este supus în această perioadă au dus la această situație nedorită.

Cosmin Contra, la un pas de finalul aventurii la Al Ittihad

Situația lui Contra la Al Ittihad nu este deloc strălucită. Conform gsp.ro, care citează presa saudită, contractul românului expirase în urmă cu o lună, iar șefii clubului au decis să-i facă unul nou, dar numai pentru ultimele două meciuri din acest sezon. Astfel, sunt șanse foarte mari ca fostul antrenor al echipei naționale să-și încheie aventura la Al Ittihad săptămâna viitoare, după finalul sezonului.
Contra are nevoie de o minune în ultima etapă pentru a câștiga titlul. Campioana are toate șansele să se decidă la golaveraj, primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte. Al Hilal va juca împotriva celor de la Al Faysaly (locul 11 din 16), iar echipa lui Contra va primi vizita celor de la Al Batin (locul 13). De notat că ambele adversare riscă să retrogradeze dacă vor pierde, astfel că își vor vinde scump pielea în ultima rundă, programată peste 4 zile.
Presupunând că Al Hilal și Al Ittihad își vor câștiga meciurile din ultima etapă, formația lui Contra trebuie să o facă la o diferență mai mare de două goluri decât adversa din lupta pentru titlu. În caz de egalitate la golaveraj, Al Hilal va deveni campioană, pentru că a câștigat ambele meciuri directe din acest sezon cu Al Ittihad.
Echipa antrenată de Cosmin Contra a câștigat 8 titluri în istorie, dar ultimul datează din 2009. Al Hilal este campioana ultimelor două ediții și cea mai titrată echipă din Arabia Saudită, cu 17 titluri în palmares.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo