Cosmin Contra a stat probabil pentru ultima dată pe banca saudiților de la Al Ittihad. Românul avea ca obiectiv câștigarea titlului, iar acesta a fost ratat după un final de sezon catastrofal. Cu 5 etape înainte de final, formația lui Contra avea un avans de 8 puncte în fața celor de la Al Hilal, dar acesta s-a evaporat și înainta ultimei runde Al Ittihad a căzut pe locul doi.
În ultima etapă, Al Hilal s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Al Faysaly, în timp ce Al Ittihad nu a reușit să treacă acasă de Al Batin, echipă care în final a retrogradat. Echipa lui Contra a dominat meciul de la un cap la altul, dar s-a terminat 0-0, rezultat care nu a ajutat niciuna dintre echipe să-și atingă țelul.

Cosmin Contra a ratat aproape inexplicabil titlul cu Al Ittihad

Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra înlocuit cu Nuno Espirito Santo, la Al Ittihad
05/07/2022 LA 05:32
Așadar, Cosmin Contra a încheiat în genunchi un sezon care a început promițător. Fostul selecționer a preluat-o pe Al Ittihad după 4 etape și în primele 19 partide cu el pe bancă echipa a înregistrat un singur eșec. Titlul părea o formalitate la un moment dat, însă finalul de sezon a fost inexplicabil și Al Hilal a câștigat al 18-lea titlul din istorie.
Al Ittihad aștepta un titlu de 13 ani și șefii clubului vor digera cu greu acest eșec. De altfel, presa din Arabia Saudită a scris recent că românul nu va primi o prelungire a contractului. Acesta expirase cu o lună în urmă, dar a fost prelungit doar pentru ultimele două meciuri, iar cum echipa a terminat pe locul doi sunt slabe șanse ca românul să continue.
Într-ul alt meci din ultima rundă, Al Shabab, echipa lui Marius Șumudică a remizat acasă, scor 0-0, cu Al Ahly, formație care a retrogradat de asemenea. Și pentru Șumudică sunt șanse mari să fi fost ultimul meci la actuala formație, dar se pare că acesta va continua în prima ligă din Arabia Saudită, el având un acord de principiu cu Al Raed, echipă care a terminat acest sezon pe locul 7.
Fotbal
Contra, OUT de la Al Ittihad după ratarea titlului! Președintele clubului îi caută deja înlocuitor
29/06/2022 LA 13:09
Saudi Arabian Premier League
Contra are un contract ciudat la Al Ittihad! Românul a avut probleme medicale la ultimul meci
24/06/2022 LA 13:44