Marius Șumudică nu își găsește locul în ultima vreme. În ultimul an, antrenorul de 51 de ani a pregătit 3 formații: CFR Cluj, Yeni Malatyaspor și Al Shabab Ryadh. La ultima dintre ele a ajuns la finalul lunii martie și se pare că va mai sta numai un meci pe banca acesteia.
Conform jurnalistului Emanuel Roșu, Șumudică va semna cu Al Raed, formație mai slab cotată decât actuala sa echipă. În momentul în care a ajuns la Al Shabab, Șumudică a avut ca principal obiectiv calificarea în sferturile Ligii Campionilor Asiei, obiectiv care a fost îndeplinit. Totuși, șefii clubului au ezitat să-i ofere un nou contract lui Șumudică și acesta se pare că a dat curs ofertei de la Al Raed.
În cele 3 luni petrecute până acum la Al Shabab, Marius Șumudică a stat pe banca echipei în 11 meciuri, având un bilanț pozitiv: 7 victorii, două egaluri și două înfrângeri (una dintre ele în Cupa Prințului, după prelungiri).
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra înlocuit cu Nuno Espirito Santo, la Al Ittihad
05/07/2022 LA 05:32
Al Raed va fi a 3-a echipă din zona Golfului pe care o antrenează Marius Șumudică. Românul a activat la Al Shaab (Emiratele Arabe Unite) între 2012 și 2013 și a mai avut un mandat la Al Shabab (Arabia Saudită), între 2018 și 2019.
Citește și:

Marius Șumudică va lucra cu Eder, omul care a adus Portugaliei titlul european în 2016

La Al Raed, Șumudică va lucra cu o serie de jucători care au evoluat la cel mai înalt nivel în fotbalul european. Cel mai cunoscut este Eder, cel care a mrcat unicul gol al finalei EURO 2016 dintre Portugalia și Franța, aducând singurul trofeu major din istoria lusitanilor. Christian Atsu, fost jucător în Premier League la Chelsea sau Newcastle, sau Iago Herrerin, fostul portar al celor de la Athletic Bilbao, se mai află pe această listă.
Interesant este că viitoarea echipă a lui Șumudică nu este sigură de salvarea de la retrogradare, dar ar putea fi ajutată chiar de antrenorul român să rămână pe prima scenă. Mai exact, Al Shabab joacă în ultima etapă cu Al Ahli, prima echipă de sub linia retrogradării. Aceasta are cu numai două puncte mai puțin față de Al Raed și cu unul mai puțin față de Al Batin, iar în cazul unui succes în fața actualei echipe a lui Șumudică s-ar putea salva.
E greu de crezut că Șumudică va accepta să antreneze la Al Raed în liga a 2-a și de aceea are un motiv în plus să-și motiveze jucătorii pentru meciul cu Al Ahli. Ultima etapă din Arabia Saudită va fi una nebună, campioana urmând a se decide probabil la golaveraj. Al Ittihad, echipa lui Cosmin Contra este la egalitate de puncte cu Al Hilal, dar are a 2-a șansă la titlu, deoarece are un golaveraj inferior. Diferența este de numai un gol, dar în caz de egalitate la golaveraj, tot Al Hilal va fi campioană, deoarece a câștigat ambele meciuri directe cu Ittihad.
Saudi Arabian Premier League
Șumudică a plecat de la Al Shabab și și-a anunțat viitoarea destinație! Va avea un salariu fabulos
29/06/2022 LA 13:45
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra a pierdut titlul cu Al Ittihad, după ce la un moment dat avea un avans uriaș
27/06/2022 LA 20:25