Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marius Șumudică schimbă echipa după doar 3 luni! Românul s-a înțeles deja cu viitoarea formație

Nicu Savin

Actualizat 25/06/2022 la 12:24 GMT+3

Marius Șumudică nu va continua la Al Shabab Ryadh din sezonul viitor, dar va rămâne în Arabia Saudită. Antrenorul român ar fi ajuns la un acord cu Al Raed, cu care va semna probabil doar dacă va rămâne în prima ligă. Intersant este că Șumudică poate ajuta direct viitoarea sa formație să scape de retrogradare.

Marius Șumudică, antrenor Al Shabab

Credit imagine: Eurosport

Marius Șumudică nu își găsește locul în ultima vreme. În ultimul an, antrenorul de 51 de ani a pregătit 3 formații: CFR Cluj, Yeni Malatyaspor și Al Shabab Ryadh. La ultima dintre ele a ajuns la finalul lunii martie și se pare că va mai sta numai un meci pe banca acesteia.
Conform jurnalistului Emanuel Roșu, Șumudică va semna cu Al Raed, formație mai slab cotată decât actuala sa echipă. În momentul în care a ajuns la Al Shabab, Șumudică a avut ca principal obiectiv calificarea în sferturile Ligii Campionilor Asiei, obiectiv care a fost îndeplinit. Totuși, șefii clubului au ezitat să-i ofere un nou contract lui Șumudică și acesta se pare că a dat curs ofertei de la Al Raed.
În cele 3 luni petrecute până acum la Al Shabab, Marius Șumudică a stat pe banca echipei în 11 meciuri, având un bilanț pozitiv: 7 victorii, două egaluri și două înfrângeri (una dintre ele în Cupa Prințului, după prelungiri).
Al Raed va fi a 3-a echipă din zona Golfului pe care o antrenează Marius Șumudică. Românul a activat la Al Shaab (Emiratele Arabe Unite) între 2012 și 2013 și a mai avut un mandat la Al Shabab (Arabia Saudită), între 2018 și 2019.
Citește și:

Marius Șumudică va lucra cu Eder, omul care a adus Portugaliei titlul european în 2016

La Al Raed, Șumudică va lucra cu o serie de jucători care au evoluat la cel mai înalt nivel în fotbalul european. Cel mai cunoscut este Eder, cel care a mrcat unicul gol al finalei EURO 2016 dintre Portugalia și Franța, aducând singurul trofeu major din istoria lusitanilor. Christian Atsu, fost jucător în Premier League la Chelsea sau Newcastle, sau Iago Herrerin, fostul portar al celor de la Athletic Bilbao, se mai află pe această listă.
Interesant este că viitoarea echipă a lui Șumudică nu este sigură de salvarea de la retrogradare, dar ar putea fi ajutată chiar de antrenorul român să rămână pe prima scenă. Mai exact, Al Shabab joacă în ultima etapă cu Al Ahli, prima echipă de sub linia retrogradării. Aceasta are cu numai două puncte mai puțin față de Al Raed și cu unul mai puțin față de Al Batin, iar în cazul unui succes în fața actualei echipe a lui Șumudică s-ar putea salva.
E greu de crezut că Șumudică va accepta să antreneze la Al Raed în liga a 2-a și de aceea are un motiv în plus să-și motiveze jucătorii pentru meciul cu Al Ahli. Ultima etapă din Arabia Saudită va fi una nebună, campioana urmând a se decide probabil la golaveraj. Al Ittihad, echipa lui Cosmin Contra este la egalitate de puncte cu Al Hilal, dar are a 2-a șansă la titlu, deoarece are un golaveraj inferior. Diferența este de numai un gol, dar în caz de egalitate la golaveraj, tot Al Hilal va fi campioană, deoarece a câștigat ambele meciuri directe cu Ittihad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo