Marius Șumudică a venit astăzi în România și a confirmat că s-a despărțit oficial de Al Shabab, formație pe care a pregătit-o din luna martie. Antrenorul de 51 de ani a încheiat astfel un sezon în care a antrenat 3 echipe, în afară de saudiți el având mandate scurte și la CFR Cluj sau Yeni Malatyaspor.
În cele 3 luni petrecute la Al Shabab, Marius Șumudică a stat pe banca echipei în 12 meciuri, având un bilanț pozitiv: 7 victorii, 3 egaluri și două înfrângeri (una dintre ele în Cupa Prințului, după prelungiri). Antrenorul român a calificat echipa în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor Asiei, câștigând detașat grupa din care a făcut parte.
Citește și:
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra înlocuit cu Nuno Espirito Santo, la Al Ittihad
05/07/2022 LA 05:32

Șumudică a confirmat că o va antrena pe Al Raed

Conform spuselor sale, viitoarea sa formație va fi Al Raed, echipă care a terminat pe locul 7 în sezonul trecut din Arabia Saudită. Aceasta va fi a 3-a echipă din zona Golfului pe care o antrenează Marius Șumudică. Românul a activat la Al Shaab (Emiratele Arabe Unite) între 2012 și 2013 și a mai avut un mandat la Al Shabab (Arabia Saudită), între 2018 și 2019.
Tehnicianul a subliniat că cei de la Al Shabab i-au propus prelungirea contractului, dar nu a fost mulțumit de condiții. De asemenea, a specificat că la Al Raed va avea un salariu cu 6 zerouri, fiind aproape sigur vorba de un milion de $ pe sezon.
"O experiență pozitivă din toate punctele de vedere. Am reușit să ne calificăm cu un record istoric pentru club, 16 puncte din 18 posibile, cu cel mai bun marcator din toate grupele, Carlos Carvalho, un lucru pozitiv. I-am luat de pe patru, i-am lăsat pe același loc, suntem calificați în optimile Champions League Asia.
Urmează 20 de zile de vacanță, să-mi văd familia, copiii. Mă întorc în Arabia Saudită. Să vă spun sincer, eu am avut ieri o discuție cu cei de la Al-Shabab, mi s-a propus prelungirea contractului, în niște condiții care nu mi-au convenit, dar, să fiu sincer, eu semnasem cu două sau trei săptămâni înainte cu altă echipă.
Mi-au oferit tot, buget de transferuri și un contract pe doi ani, ceea ce nu prea se dă în Arabia Saudită. Mă refer la Al-Raed, ca să nu mă mai ascund. Președintele lor a fost foarte încântat la jocul pe care l-am avut împotriva lor și m-a contactat. Sper să fie doi ani, sper să rămân acolo doi ani. E un contract de șase zerouri, cum nu se poate în România și nici în Europa pentru antrenorii români", a spus Șumudică, citat de digisport.ro.
Așadar, Marius Șumudică va fi singurul antrenor din prima ligă a Arabiei Saudite în sezonul viitor, după ce Cosmin Contra nu a primit un nou contract la Al Ittihad. Pierderea titlului i-a fost fatală fostului selecționer, mai ales că echipa sa a avut un avans mare pe aproape întreg parcursul stagiunii încheiate recent.
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra a pierdut titlul cu Al Ittihad, după ce la un moment dat avea un avans uriaș
27/06/2022 LA 20:25
Saudi Arabian Premier League
Marius Șumudică schimbă echipa după doar 3 luni! Românul s-a înțeles deja cu viitoarea formație
25/06/2022 LA 09:13