Pentru Celtic, acest sezon este extrem de important pentru un singur motiv: cucerirea celui de-al 10-lea titlu consecutiv. Nicio echipă din Scoția nu a reușit să câștige 10 titluri la rând iar echipa lui Neil Lennon poate scrie istorie în această stagiune.
De cealaltă parte, singurul obiectiv al lui Rangers este acela de a-și opri rivala. Poate echipa lui Steven Gerrard să fie o contracandidată serioasă la titlu fără să sufere de căderea de după pauza de iarnă care a avut loc în ultimele două sezoane?
https://i.eurosport.com/2019/12/08/2732671.jpg
Scottish Championship
Răzvan Lucescu a vorbit despre Ianis: ”Are o presiune uriașă pentru că este fiul lui Gică!”
12/03/2021 LA 11:13

Cum arată Celtic și Rangers înainte de începerea sezonului?

RANGERS
Antrenor: Steven Gerrard
Clasare sezonul trecut: 2
Ce jucători au venit: Ianis Hagi (Genk,£3.15m); Jermain Defoe (Bournemouth, loan to permanent); Leon Balogun (Wigan); Jon McLaughlin (Sunderland); Calvin Bassey (Leicester); Charlie Lindsay (Glentoran); James Graham (Ross Co).
Ce jucători au plecat: Matt Polster (New England, £297,000); Jak Alnwick (St Mirren); Jon Flanagan; Andy Halliday; Wes Foderingham; Jason Holt; Jordan Rossiter; Robby McCrorie (Livingston); Jake Hastie (Motherwell); Stephen Kelly (Ross Co); Flo Kamberi (Hibs).
La Rangers totul depinde de Alfredo Morelos. Dacă el va pleca în această perioadă de transferuri, este greu de crezut că echipa lui Gerrard va putea fi o contracandidată serioasă la titlu fără golurile internaționalului columbian.
În ultimele două sezoane, Rangers s-a luptat cot la cot cu Celtic timp de jumătate de sezon. Apoi a venit pauza de iarnă și ceva s-a rupt la echipa de pe Ibrox. Așadar dacă vrea să aibă șanse în acest an, Rangers trebuie să fie constantă pe parcursul întregului sezon însă echipa lui Gerrard pare în formă bună și capabilă să redreseze greșelile trecutului.
CELTIC
Antrenor: Neil Lennon
Sezonul trecut: 1
Ce jucători au venit: Mohamed Elyounoussi (Southampton).
Out: Eboue Kouassi (Genk, £1.35m); Craig Gordon (Hearts); Jonny Hayes (Aberdeen); Jozo Simunovic, Calvin Miller, Jack Hendry (Oostende), Fraser Forster (Southampton); Daniel Arzani (Manchester City); Moritz Bauer (Stoke City).
La fel ca la Rangers, deși Celtic pornește ca marea favorită, va fi esențial pentru echipa lui Neil Lennon să-și păstreze cel mai important om, în acest caz fiind vorba de Odsonne Edouard. Dacă el va părăsi echipa, acest lucru ar putea scurta considerabil distanța față de Rangers.
În acest moment, Neil Lennon a pierdut și nici nu a înlocuit mai mulți jucători importanți, cel mai semnificativ fiind portarul Forster. Chiar și în această situație însă, mașinăria de trofee care este Celtic are destul talent în acest lot pentru a-și păstra titlul. Mai ales dacă ne gândim la forma extraordinară din acest an.
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786523.jpg

Cum va arăta sezonul lui Ianis Hagi?

Ianis a avut un mini pre-sezon excelent, el marcând în amicalele cu Lyon și Motherwell. Cu siguranță că după transferul definitiv de la Genk, Steven Gerrard va începe acest sezon cu românul titular. Dacă Hagi Jr. va reuși să stabilească un parteneriat eficient cu Alfredo Morelos în față, Rangers va avea șanse mai mari în bătălia cu Celtic.
Pentru Ianis ar fi important ca Morelos să rămână la club. Pentru un nr. 10 este esențial să aibă în față un vârf de valoare dar și cineva cu care să se înțeleagă „din priviri” pentru a-i putea furniza astfel mingi valoroase când va fi nevoie.
Scottish Championship
Reacția lui Ianis după ce a marcat golul decisiv pentru Rangers. Ce le-a transmis Gerrard la pauză
04/02/2021 LA 08:10
Scottish Championship
Discursul bizar al lui Neil Lennon. De ce crede că există o conspirație împotriva lui Celtic
19/01/2021 LA 06:09