Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi nu a luat notă de trecere la revenirea ca titular, după 13 luni. "Era de așteptat să fie puțin ruginit"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/02/2023 la 15:57 GMT+2

Ianis Hagi a revenit pe teren după o gravă accidentare care l-a ținut indisponibil vreme de mai bine de un an, iar duminică seara a început titular meciul pe care Rangers l-a jucat în fața celor de la Partick Thistle, în Cupa Scoției. Internaționalul român a fost schimbat la pauză, iar pentru prestația sa din primele 45 de minute nu a reușit să ia notă de trecere.

Ianis Hagi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Ianis Hagi a început ca titular partida pe care Rangers a disputat-o în optimile de finală ale Cupei Scoției, în fața celor de la Partick Thistle. Mijlocașul român s-a aflat pe teren încă din primul minut, pentru prima oară după aproape 13 luni de absență din cauza unei accidentări la genunchi.
Ianis a evoluat vreme de 45 de minute și a fost înlocuit la pauză, la scorul 1-0 pentru adversari, după o primă parte modestă atât din partea lui, cât și din partea celorlalți coechipieri. Ryan Kent a fost jucătorul care l-a înlocuit pe fotbalistul român în momentul revenirii de la vestiare.
La finalul jocului, antrenorul scoțienilor a analizat mutările efectuate la pauză, atunci când echipa sa era condusă, afirmând că cei schimbați au căzut victime în întregul context, la capătul unei reprize sub așteptări.
"Jocul nu s-a legat absolut deloc. Am ales o echipă și eram nerăbdător să o văd. Ne-a lipsit ritmul în prima repriză, intensitatea, mai ales când nu aveam posesia mingii.
Vom avea o discuție în această săptămână, pentru că evoluția n-a fost suficient de bună. La pauză, trebuia să fiu mai direct și să iau decizii urgent, așa că am făcut imediat schimbări. Cred că primul “11” a fost slab, iar cei doi înlocuiți au fost victimele", a spus Michael Beale, la finalul partidei.
Revenirea lui Ianis în primul 11, după o pauză de 13 luni, nu a confirmat așteptărilor scoțienilor.
Jurnaliștii de acolo i-au acordat fotbalistului român cea mai mică notă dintre toți fotbaliștii lui Rangers, nota 3.
"Având în vedere că vine după o accidentare de durată, era de așteptat să fie puțin «ruginit». Dar Hagi a fost o umbră a sa în acest meci, n-a avut niciun impact. Faptul că a fost schimbat la pauză spune totul", au scris cei de la ibroxnews.com.
Și jurnaliștii de la BBC au fost în asentimentul scoțienilor. Ianis a primit nota 4.41 pentru cele 45 de minute jucate.
"Hagi a arătat exact ca un băiat care nu a mai fost de 13 luni titular. Totuși, pentru a fi corecți față de român, aceasta nu a fost o scuză și pentru colegii săi, deloc mai dinamici decât el", au explicat cei de la Record.
"A fost o după-amiază important pentru Hagi, întâia oară la startul partidei după ce a reintrat în urmă cu două săptămâni. Planul a fost, cu siguranță, de a-i oferi mai mult timp pe teren, dar situația era prea urgentă pentru acest lucru și lui încă îi lipsesc precizia și simțul jocului. S-a luptat să reziste", au scris cei de la The Herald.
CITEȘTE ȘI:

MICHAEL BEALE LE-A ORDONAT JUCĂTORILOR DE LA RANGERS SĂ-ȘI LASE ADVERSARII SĂ MARCHEZE

Ianis Hagi a fost titularizat de Michael Beale, dar românul nu a reușit să-și ajute prea mult echipa, care a făcut în general o primă repriză foarte slabă și oaspeții au intrat în avantaj la vestiare.
Rangers a egalat în minutul 50 prin Colak, iar în minutul 65 Tavernier a irosit un penalty. Gazdele au marcat în cele din urmă golul de 2-1 în minutul 71, dar reușita lui Tillman a fost una foarte controversată.
La faza premergătoare, cei de la Rangers dăduseră intenționat mingea în afara terenului pentru ca tocmai Tillman să primească îngrijiri medicale. Oaspeții au repus mingea în joc printr-o aruncare de la margine, iar fundașul Kevin Hart se pregătea de o degajare lungă, pentru a reda posesia celor de la Rangers. Doar că Tillman l-a deposedat în jumătatea adversă și nu s-a mai oprit până în poartă.
Au urmat momente tensionate, cu jucătorii celor două echipe îmbrâncindu-se. Antenorul lui Rangers, Michael Beale, și-a dat seama că Tillman nu a procedat corect și le-a ordonat jucătorilor săi să se dea la o parte și să le permită adversarilor să marcheze. Zis și făcut. Cei de la Rangers nu au opus rezistență după reluarea jocului și Scott Tiffoney a înscris nestingherit pentru 2-2, în minutul 74.
Rangers a reușit până la urmă să se califice în sferturi, golul victoriei fiind marcat de James Sands în minutul 86.
Gestul celor de la Rangers a făcut înconjurul lumii după meciul de ieri și Michael Beale poate fi un candidat serios la premiul FIFA Fair-Play. Când a înscris pentru 2-1, Tillman nu a făcut nimic neregulamentar, dar antrenorul formației de pe Ibrox Park a demonstrat că spiritul jocului este uneori mai important decât rezultatul, fie și într-un meci eliminatoriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo