Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât câștigă anual Ianis Hagi din colaborările cu marile branduri internaționale

Bianca Dumitru

Publicat 27/09/2021 la 08:48 GMT+3

Ianis Hagi are contracte de publicitate cu câteva branduri mari, câștigând anual o sumă importantă de bani. Cu tot cu salariul pe care îl primește de la Rangers, românul încasează anual peste 1,5 milioane de euro.

Ianis Hagi

Credit imagine: Eurosport

Ianis Hagi a atras toate privirile în urma evoluțiilor bune pe care le-a avut în tricoul lui Rangers, alături de care a câștigat titlul în Scoția în sezonul 2020/21. Fotbalistul, care a vorbit recent despre ceea ce a învățat de când face parte din lotul lui Steven Gerrard, este unul dintre cei mai bine cotați tineri români, iar succesul din fotbal l-a dus în atenția marilor branduri internaționale.
Ianis Hagi are contracte de publicitate cu unele dintre cele mai importante companii de pe glob, încasând anual peste 140.000 de euro. Cea mai mare sumă de bani din publicitate o primește de la Nike, brandul nord american de echipament sportiv cu care Hagi are contract din 2016 până în 2022 plătindu-i 100.000 de euro pe an.
Potrivit Playsport, mijlocașul în vârstă de 22 de ani mai încasează 25.000 de euro de la PepsiCo și 15.000 de euro de la Gillette. Acestor sume de bani li se adaugă salariul de circa 1,4 milioane de euro pe care îl primește de la Rangers, în total, pe an, Ianis Hagi având un venit de peste 1,5 milioane de euro.

Ianis Hagi, aproape de AS Roma

În ultimele luni, mijlocașul român de 22 de ani a fost în atenția mai multor cluburi importante din Europa, însă cei de la Rangers nu au vrut să-i dea drumul în speranța că el va ajuta echipa în Champions League. După ce au ratat calificarea în grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, scoțienii au început să ia în calcul varianta unui transfer al lui Ianis Hagi, suma de bani pe care ar urma să o încaseze fiind una importantă pentru bugetul clubului.
Unul dintre ultimele cluburi intrate în cursa pentru semnătura lui Ianis Hagi este AS Roma. Jose Mourinho ar fi dispus să ofere 20 de milioane de euro pentru internaționalul român în iarnă, iar mutarea are șanse mari să se facă.
Potrivit lui Ilie Dumitrescu, fotbalistul se află pe lista mai multor cluburi importante, cărora le-a atras atenția prin modul în care a progresat în tricoul lui Rangers.
"Acolo e competiție în fiecare zi. E un lot numeros, valoros. Eu cred în Ianis, în progresul lui. Mai are mult de muncă. Trebuie să îmbunătățească anumite zone. Aș vrea să rămână să demonstreze la Glasgow și apoi va veni și următorul pas. El a avut cele mai bune cifre ca pasator și a și marcat. A intrat bine. Au fost și momente când a fost puternic mental, și-a acceptat și statutul de rezervă.
La un moment dat, va deveni un lider incontestabil. Are o educație profesională care îl va ajuta. Sunt convins că Ianis, din informațiile pe care le am, și nu vorbesc să mă dau important pentru că nu sunt genul de persoană, este urmărit de cluburi importante. Dar trebuie să stea la Glasgow să își facă treaba. Asta contează mult", a declarat Ilie Dumitrescu la DigiSport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo