Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, despre perioada petrecută în carantină: "A fost extrem de greu!" Ce a învățat la Rangers

Bianca Dumitru

Actualizat 24/09/2021 la 18:26 GMT+3

Ianis Hagi a revenit în urmă cu câteva zile în Scoția, după ce s-a vindecat de Covid-19. Astăzi fotbalistul a fost prezent la conferința de presă dinaintea meciului cu Dundee, vorbind despre cum a trecut peste ultimele săptămâni, dar și despre cum se simte la Rangers.

Ianis Hagi (Rangers)

Credit imagine: Twitter

Ianis Hagi a trecut cu bine peste perioada dificilă pe care a traversat-o în ultimele săptămâni. Românul a fost infectat cu Covid-19 în timpul precedentei acțiuni a echipei naționale și a fost nevoit să stea în carantină, ratând ultimele 3 jocuri ale celor de la Rangers. Fotbalistul a revenit în această săptămână în Scoția, începând pe banca de rezerve meciul cu Livingston din sferturile de finală ale Cupei Ligii.
Hagi a fost introdus pe teren încă din primul minut al reprizei secunde, iar schimbarea s-a văzut imediat în echipa lui Steven Gerrard. În minutul 48, românul a driblat un adversar și l-a servit ideal pe Roofe, care a deschis scorul. Rangers a câștigat meciul cu scorul de 2-0, celălalt gol fiind marcat de Morelos, în minutul 63.
După duelul din Cupa Ligii, Ianis Hagi a fost lăudat de jurnaliștii publicației Rangers Review, dar și de staff-ul tehnic al campioanei Scoției, care s-au arătat impresionați de evoluția românului.

"Ăsta e rolul meu la Rangers"

Acum, înaintea deplasării la Dundee, românul a vorbit despre cum a trecut peste ultimele săptămâni, în care a stat departe de colegii săi din cauza infectării cu noul coronavirus, dar și despre cum se simte la Rangers. Hagi a declarat că a învățat foarte multe în perioada petrecută în Scoția și a spus că-și dorește să-i aibă pe suporteri alături la fiecare meci.
"Acum mă gândesc la următorul meci și sunt concentrat la maxim pentru a-mi îmbunătăți jocul la Rangers. Simt că am progresat foarte mult atât ca jucător, cât și din punct de vedere tehnic, am adăugat multe jocului meu și încă mai am multe de adăugat. Sunt concentrat asupra indicațiilor antrenorului, pentru a deveni mai bun.
Perioada în care am stat în izolare a fost una extrem de dificilă din punct de vedere mental. A fost destul de greu să-mi privesc colegii jucând, fără să am posibilitatea de a-i ajuta. Mă bucur enorm că am revenit alături de Rangers. Rolul meu este de a crea faze pentru echipă, nu doar assist-uri. Încerc să muncesc mereu pentru echipă.
O spun mereu. Fotbalul este mai bun cu suporterii în tribune. Simt o presiune care vine din tribune și care mă face să dau mai mult în timpul meciurilor. Îmi face plăcere să joc pe Ibrox și mă bucur de fiecare dată când suporterii ne urmează atunci când jucăm în deplasare.
Va fi complicat mâine. Toate meciurile sunt dificile în deplasare, însă ne dorim să câștigăm partida și să plecăm acasă cu cele trei puncte", a declarat Ianis Hagi la conferința de presă.

Ianis Hagi, aproape de un transfer la AS Roma

După ce a dezamăgit la Fiorentina, în perioada 2016-2018, Ianis Hagi este pregătit să revină în Serie A. Mult mai matur și cu experiență, românul va avea aproape sigur ocazia să își ia revanșa, în tricoul Romei.
Mutarea e ca și făcută pentru la iarnă, după ce Mourinho i-a convins pe oficialii formației capitoline de utilitatea aducerii românului, cotat de site-ul transfermarkt.com la 6,5 milioane de euro. Acesta a mai fost dorit și de rivala Lazio, dar prețul cerut de Rangers a sistat negocierile.
De data aceasta, Roma e gata să pună la bătaie 20 de milioane de euro, o sumă pe care scoțienii nu au cum să o refuze.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo