Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, cotat de scoțieni la peste 9 milioane de euro! Ce au scris britanicii despre el

Bianca Dumitru

Publicat 17/11/2021 la 10:44 GMT+2

Ianis Hagi a fost evaluat, prin intermediul unui software, de jurnaliștii din Scoția la 9 milioane de euro, fiind considerat al patrulea cel mai bine cotat jucător de la Rangers.

Ianis Hagi

Credit imagine: Eurosport

Ianis Hagi ar avea o cotă de piață mai mare decât cea de pe site-ul transfermarkt.com, unde apare cu 6,5 milioane de euro. Jurnaliștii din Scoția l-au evaluat cu ajutorul unui software numit Transfer Room, folosit de mai multe echipe din Premiership, și au ajuns la concluzia că românul ar valora peste 9 milioane de euro.
Hagi ar fi al patrulea cel mai bine cotat jucător de la Rangers, fiind depășit doar de Joe Aribo, Alfredo Morelos și Ryan Kent. Mijlocașul de 23 de ani este așteptat să o părăsească pe campioana Scoției în următoarele luni.
După plecarea lui Steven Gerrard de la Rangers, presa din Anglia a speculat posibilitatea ca Ianis Hagi să ajungă și el în Premier League: "Fiul legendarului Gheorghe, Ianis, poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.
Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard", au scris cei de la Talk Sport.
Se pare, însă, că Aston Villa nu va putea cheltui decât 5 milioane de euro pentru transferuri în următoarea perioadă de mercato, astfel că este foarte puțin probabil ca Ianis Hagi să ajungă sub comanda lui Steven Gerrard în Premier League, cei de la Rangers având pretenții financiare mult mai mari.

RANGERS VREA 20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU IANIS HAGI

Într-o intervenție pentru Football Insider, Alan Hutton, fost jucător al grupării de pe Ibrox Park, a vorbit despre faptul că mai multe echipe sunt interesate acum de Ianis Hagi, dar și despre suma în schimbul căreia Rangers îl lasă pe internaționalul român să plece imediat din campionatul Scoției.
"A venit la Rangers și s-a descurcat destul de bine. Le oferă ceva diferit, este foarte bun din punct de vedere tehnic. Desigur, există unele lucruri pe care ai putea să le îmbunătățești. Sunt unele situații în care ai putea să te repliezi sau să muncești mai din greu sau lucruri de genul acesta.
Dar când arăți performanță la acest nivel, fie că o faci în Europa League sau cu naționala, vor fi oameni care te vor urmări și dori. Pentru un jucător atât de tânăr care joacă la un nivel atât de înalt, vor fi echipe care se vor aduna în jurul lui pentru semnătură. Mereu am spus că dacă prețul va fi corect, Rangers îl va vinde. Dacă suma vehiculată, de 20 de milioane de euro, devine realitate, ea indică faptul că Rangers îl va vinde", a spus Hutton.
Ianis Hagi este acum cotat la 6,5 milioane de euro potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Ianis Hagi, în vârstă de 23 de ani, a crescut la Viitorul Constanța, apoi a trecut pe la Fiorentina (cedat pentru două milioane de euro), Genk (vândut pentru 4,5 milioane de euro), iar apoi Rangers a plătit 3,5 milioane de euro pentru a-l achiziționa de la belgieni.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo