Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 super-transferuri pentru a câștiga Champions League! Așa va arăta Juventus, din vară

Cristian Mihală

Publicat 23/04/2022 la 10:59 GMT+3

Juventus e gata de o campanie de transferuri fără precedent în istoria recentă. Oficialii torinezilor încearcă aducerea a trei dintre cei mai buni jucători care rămân liberi de contract în vară, urmând foarte probabil să mai achiziționeze, contra unor sume de bani importante, alți 2-3 jucători de mare valoare.

Vlahovic esulta con Zakaria per il gol in Juventus-Hellas Verona - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

După ce a pierdut două finale de Champions League, "Bătrâna Doamnă" a crezut că aducerea lui Cristiano Ronaldo va face ca visul numit UCL să fie mai accesibil. Din păcate pentru fanii torinezi, nu s-a întâmplat așa. Mai mult, piemontezii au cedat supremația în Italia, după un deceniu de dominare totală.
Acum, însă, lucrurile par să arate din ce în ce mai bine pentru formația lui Allegri. Tehnicianul le-a transmis oficialilor că, dacă se vor face transferurile cerute, există o șansă reală pentru a cuceri Liga Campionilor.
Deja Juventus a arătat că are în continuare forța unei mari echipe prin transferul lui Vlahovic, în iarnă. O mutare care a asigurat ofensiva pentru următorul deceniu, dar care are și darul de a fi o declarație de intenție: printr-o asemenea mutare, făcută la mijlocul sezonului, "Bătrâna Doamnă și-a umflat mușchii", demonstrând că încă poate să aibă acces la aproape orice jucător.
În vară va pleca Dybala, care nu s-a înțeles cu oficialii privind un nou contract, dar Juve i-a găsit deja înlocuitor: Angel Di Maria, omul "assist". Cu argentinianul în rol de dispecer, Vlahovic se poate transforma într-o mașinărie de goluri, e convins tehnicianul piemontezilor.
CITEȘTE ȘI:

Pogba, aproape de revenire. Rudiger, marele pariu pentru defensivă

Paul Pogba a jucat ultimul său meci la Manchester United la mijlocul acestei săptămâni, accidentarea din partida cu Liverpool fiind sinonimă cu terminarea sezonului. Ralf Rangnick a dezvăluit deja în conferința de presă de dinainte de partida cu Arsenal că sunt șanse minime ca francezul, aflat la final de contract, să își prelungească înțelegerea cu formația de pe Old Trafford.
Sunt șanse foarte mari ca mijlocașul din Hexagon să revină la echipa de unde a fost transferat în 2016 pentru 100 de milioane de euro, anunță presa italiană. Real a fost un timp și ea în cărți, dar Ancelotti a renunțat la această idee, urmând a-l aduce pe Tchouameni, de la Monaco. Doar PSG și-a mai manifestat interesul pentru Pogba, însă "Bătrâna Doamnă" pare că are prima șansă în lupta pentru semnătura sa.
Marea provocare va fi reprezentată de întărirea defesnivei. Chiellini va pleca probabil în MLS, dar chiar și în eventualitatea în care rămâne, la 38 de ani (cât va împlini înainte de startul viitoarei stagiuni), nu mai e o soluție pe termen mediu și lung. În aceeași situație e și Bonucci, care, deși e mai tânăr, a avut probleme cu accidentările și nu a mai dat siguranță defensivei.
Ca atare, oficialii lui Juve l-au pus pe Antonio Rudiger în fruntea listei de achiziții, și germanul urmând să ajungă tot liber de contract la viitorul club. Aflat la final de înțelegere cu Chelsea, neamțul e curtat și de Bayern, PSG sau Real Madrid, spaniolii anunțând ieri că Florentino Perez a ajuns la un acord de principiu cu reprezentanții lui. Totuși, Juve speră să răstoarne acest transfer pe ultima sută de metri, astfel încât Rudiger să facă pereche cu De Ligt într-o apărare ce se dorește din nou a fi inexpugnabilă.
Cum cei 3 fotbaliști ar veni liberi de contract, Juve își va permite să facă și 2-3 achiziții pe sume importante. Nu va fi probabil vorba de nume cu rezonanță, ci mai degrabă de fotbaliști din Serie A. Scamacca și Raspadori pot întări atacul (ambii joacă la Sassuolo), iar Zaniolo (Roma) e în atenția lui Juve de mai mult timp.
Cum ar putea arăta Juventus în sezonul viitor
  • Szczesny - Cuadrado, Rudiger, De Ligt, Alex Sandro - Pogba, Rabiot, Zaniolo - Chiesa, Vlahovic, Di Maria
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo